Osan harrastuksista voi muuttaa hyvin tuottavaksi lisätuloksi ja ansaita näin satoja euroja.

Erilaiset luovat harrastukset neulomisesta maalaamiseen ovat hyvästä mielenterveydelle sekä vähentävät stressiä yhtä hyvin kuin kuntoilu. Näillä luovilla harrastuksilla voi tehdä hyvää myös omalle taloustilanteelle ja tienata lisätuloja myymällä omia käsitöitä.

Osalla harrastuksista kuitenkin tienaa paremmin kuin muilla, ja Diys.com on tutkinut, mitkä luovista harrastuksista ovat tuottoisimpia. Tätä varten Diys.comin asiantuntijat selvittivät erilaisille käsin tehdyille asioille keskimääräiset tienestit Etsy-sivuston avulla.

Tutkimuksessa selvisi, että kaikista parhaiten lisätuloja voi tehdä maalaamalla: maalausten keskimääräinen hinta on tutkimuksen mukaan noin 330 euroa. Tällä harrastukslla voi tienata selvästi eniten, sillä toisena olevilla savi- ja keramiikkatöillä tienaa noin 100 euroa.

Kolmantena on erittäin suosittu harrastus, neulominen, noin 55 euron tienesteillä ja sen perässä ovat korujen valmistaminen (noin 50 euroa) sekä makrameetyöt (noin 45 euroa). Perää pitävät ristipistotyöt (noin 30 euroa) sekä kynttilöiden valmistaminen (noin 20 euroa).

Tienestien lisäksi tutkimuksen yhteydessä tehtiin kysely 57 maan asukkaille (1 000 vastaajaa per maa), jotta selviäisi, mistä harrastuksista ihmiset nauttivat eniten. Alle on listattu nämä harrastukset järjestykseen suosituimmasta alkaen.

  1. Neulominen (83 %)
  2. Savi- ja keramiikkatyöt (78 %)
  3. Maalaaminen (71 %)
  4. Makrameetyöt (67 %)
  5. Korujen valmistaminen (59 %)
  6. Kynttilöiden valmistaminen (53 %)
  7. Ristipistotyöt (42 %)

Kuvassa vielä parhaiten lisätuloja tuottavat harrastukset järjestyksessä. Kuvassa näkyvät hinnat ovat puntia, jotka on muutettu ylempänä tekstissä euroiksi.