Käsillä tekemien ja luovat harrastukset vaikuttavat positiivisesti hyvinvointiin.

Käsitöiden tekeminen on noussut suosioon nuorempien sukupolvienkin keskuudessa viime vuosina ja myös muiden luovien harrastusten, kuten leipomisen tai maalaamisen, aloittamista kannattaisi harkita, sillä tutkimuksen mukaan ne ovat hyvästä mielenterveyden kannalta, kertoo Independent.

Tutkijat seurasivat 658 opiskelijaa ja saivat selville, että käsillään jotain luovaa tehneet tunsivat olonsa sekä onnellisemmaksi että rauhallisemmaksi seuraavana päivänä ja olivat myös energisempiä.

Independentin mukaan neulominen ja leipominen ovat pitkään saaneet kehuja terapeuttisesta luonnostaan, mutta tutkijat lisäsivät myös virkkaamisen, ruoanlaiton, musiikin esittämisen, maalaamisen, piirtämisen, luonnostelun, luovan kirjoittamisen, digitaalisen suunnittelun ja hillon valmistuksen hyödyllisten aktiviteettien listalleen.

Uudessa-Seelannissa sijaitsevan Otagon yliopiston tutkimuksen yksi kiinnostavimmista löydöksistä on Independentin mukaan se, että luovista aktiviteeteista saatu boostaus hyvinvoinnille kestää.

”Luoviin toimiin ryhtyminen johtaa hyvinvoinnin lisääntymiseen seuraavana päivinä ja tämä lisääntynyt hyvinvointi todennäköisesti helpottaa luovia aktiviteetteja samana päivänä”, tutkimusta johtanut tohtori Tamlin Connor sanoi.

Jos siis haluat tuntea olosi paremmaksi huomenna, tartu esimerkiksi puikkoihin ja lankakerään tai pensseliin ja vesiväreihin tänään ja päästä luovuutesi valloilleen.

Lähde: Independent

Kommentit

Kommenttia