Kolmen lapsen äiti ei anna lääkkeitä hammaskipuun.

Reino Nordinin puoliso, Maria Nordin, puhuu luonnonmukaisuuden ja ekologisuuden puolesta kodinhoidossa ja lapsenkasvatuksessa. Tuoreissa blogi- ja Instgram-julkaisuissaan hän pohtii särkylääkkeiden antamista lapsille.

”Vauvalle tulee hampaita, mutta en anna särkylääkettä”, nainen julistaa Instagramissa.

Kolmen lapsen äiti kertoo, että perheen pienimmälle puhkeaa parhaillaan hampaita, mikä aiheuttaa itkua niin lapselle kuin vanhemmille.

”Hampaita on tulossa vielä monta ja niiden myötä luvassa on myös kärsimystä ja epämukavuutta vauvalle ja erityisesti meille vanhemmille”, hän kirjoittaa blogissaan:

”Hampaiden puhkeamisen voi nähdä yhtenä näistä elämään kuuluvista, välttämättömistä kärsimysaskelista.”

Maria sanoo, että siihen, miksi hän ei anna lapselleeen särkylääkkeitä, on ”pitkä lista syitä”:

”Sen sijaan keksin kolme syytä miksi vanhemmat antavat särkylääkettä hampovalle: Säästääkseen lasta kärsimykseltä, helpottaakseen arkea, koska eivät kestä kohdata omaa kärsimystään.”

Aihe herätti kommentoinnissa keskustelua puolesta ja vastaan. Vaikka valtaosa oli Marian kanssa yhtä mieltä siitä, ettei lääkkeitä kannata käyttää joka vaivaan, moni pohti, onko lääkevastaisuudella myös rajansa.

”Mua kiinnostaisi tietää, mitä vaihtoehtoja särkylääkkeelle käytät? Ja annatko vauvalle ollenkaan särkylääkkeitä esim. kovaan kuumeeseen?” kommenteissa tiedusteltiin.

”Itsekin käytän särkylääkkeitä lapsille hyvin harkiten. Pelottavinta tässä kuitenkin on nyt se, että kun meitä ihmisiä ja äitejä on joka lähtöön, niin kuinka moni täysin kykenemätön arvioimaan todellista tarvetta jättää vauvansa lääkitsemättä idolisoidessaan tätä kirjoitusta ja tavoitellessaan sitä ”kirkkainta kruunua” äitinä”, yhdessä kommentissa muistutettiin.