Liikunta on hyvästä hyvinvointia ajatellen monin eri tavoin ja nyt hyötyjen määrä on kasvanut jälleen yhdellä.

Jos olet koskaan kärsinyt virtsatietulehduksesta, tuttavallisemmin pissatuleduksesta, tiedät varmasti, kuinka ärsyttävä vaiva se voi olla. Tutkijat ovat kuitenkin nyt löytäneet tavan, jolla voit Cosmopolitanin mukaan koettaa pitää pissatulehduksen poissa: apu on liikunta.

Medicine & Science in Sports & Exercise -journalissa julkaistussa tutkimuksessa tutkijat lähtivät selvittämään voisiko liikunta, joka vaikuttaa torjuvan virusinfektioita, suojata myös bakteeri-infektioilta, kuten virtsatietulehdukselta, jota yleensä tapahtuu, kun bakteereita pääsee nousemaan suolistosta virtsaputkea pitkin virtsarakkoon.

Cosmopolitanin mukaan tutkijat vertasivat lähes 19 000 aikuisen itse kertomia aktiivisuustasoja heidän saamiinsa lääkemääräyksiin vuden ajalta. Tutkijat perehtyivät erityisemmin virtsatietulehduksen lääkkeisiin.

Tutkimuksessa selvisi, että suuren osan vapaa-ajastaan paikoillaan olemiseen käyttäneillä todennäköisyys antibioottien hakemiseen virtsatietulehduksen takia oli suurempi kuin heillä, jotka liikkuivat hieman tai kohtalaisen intensiivisesti vähintään neljän tuntia viikossa. Tutkijat eivät kuitenkaan selvittäneet miten liikunta suojaa pissatulehduksilta, mutta tulokset viittaisivat siihen, että liikkumalla enemmän siitä joutuu kärsimään harvemmin.

Cosmopolitanin mukaan lisätutkimusta aiheesta tarvitaan, mutta liikkuminen on silti pienempi paha kuin tulehduksista kärsiminen – etenkin kun liikunnasta on iloa terveydelle muutenkin.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan