Vuosien karttuessa pahantuulisuus vähenee, kiitos aivoissa tapahtuvien luonnollisten muutosten.

Sinua ei kenties odotakkaan kärttyisä vanhuus, sillä tutkimuksen mukaan ihmisistä tulee mukavampia ikääntyessä, kertoo Daily Mail. Cambridgen yliopiston aivotutkijoiden mukaan ihmisistä tulee vähemmän äreitä, mukavampia ja tunnollisempia, kun vuosia tulee lisää.

Nämä muutokset ovat osa luonnollista prosessia aivojen kehittyessä ja Daily Mailin mukaan uusi teknologia mahdollisti sen, että tutkijat pystyivät kartoittamaan 500 vapaaehtoisen aivoja ja seuraamaan muutoksia ajan kuluessa.

Tutkijat keskittyivät aivokuoren anatomiaan ja löysivät kytköksiä tiettyjen alueiden tiheyden ja luonteen välillä. Daily Mailin mukaan oikutteluun, mukavuuteen ja tunnollisuuteen liittyvien alueiden muoto muuttuu ajan myötä aivojen ”venyessä”.

Tutkimukseen osallistuneen professori Antonio Terraccianon mukaan aivokuoren venyminen on mahdollistannut ihmisaivojen laajentuvan nopeasti ilman, että niistä tulee liian suuret pääkalloihin nähden. Hän myös sanoi, että aiemmat tutkimukset sekä yleiset kokemukset osoittavat, että ihmisten luonteet muuttuvat ikäntyessä.

”Aivokuoren tiheydellä on tapana laskea, kun taas alue ja poimuttuminen lisääntyy”, Terracciano sanoi Daily Mailin mukaan.

”Ihmiset usein puhuvat muuttuvansa kypsemmiksi. He ottavat enemmän vastuuta ja ovat vähemmän vihamielisiä, riidanhaluisa ja monet tutkimukset osoittavat tämän”, professori jatkoi.

”Selvitettyä, että aivojen alueet ovat läheisesti kytköksissä luonteeseen, korostuu se, miten merkittävä rooli biologialla on luonteemme suhteen. Tutkimuksemme korostaa mahdollista selitystä näiden muutosten takana olevaan biologiseen mekanismiin”, Terracciano kertoi.

Social Cognitive and Affective Neuroscience -journalissa julkaistun tutkimuksen osallistujat olivat vasta 22-36-vuotiaita, mutta tutkijoiden mukaan löydökset tarjoavat silti selityksen sille, että ihmisistä tulee leppoisampia iän myötä. Terraccianon mukaan kuitenkin vapaaehtoiset pitäisi testata uudelleen 20 vuoden kuluessa teorian varmistamiseksi täysin.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Daily Mail