Lännen Median mukaan tuleva isä on syntyeessään määritetty naiseksi, mutta hän on käynyt läpi sukupuolen korjausprosessin.

Suomessa on käsillä harvinainen tilanne, sillä tiettävästi ensimmäistä kertaa mies on raskaana, kertoo Lännen Media. Neljännellä kuulla oleva tuleva isä on taustaltaan transsukupuolinen ja hän on naimisissa miehen kanssa.

Mies on syntyessään määritetty naiseksi, mutta hän on käynyt läpi sukupuolen korjausprosessin. Tuleva isä on elänyt jo vuosia miehenä ja hän sai toissa vuonna miehen henkilöllisyystunnuksen.

Lännen Median mukaan transmies päätti keskeyttää tilapäisesti hormoniterapiansa viime vuonna, vaikka hänellä oli jo aika varattuna kohdun ja munasarjojen poistoon. Lapsi sai alkunsa jo toisella yrittämällä alkukesästä ja raskaus on sujunut hyvin.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat suhtautuneet pariskunnan mukaan isän raskauteen asiallisesti. Vauvaa odottavat noin 30-vuotiaat miehet ovat kuitenkin kertoneet, ettei terveydenhuollon tietojärjestelmät tunnista tilannetta, jossa raskaana olevalla on miehen henkilöllisyystunnus, mikä on aiheuttanut paperityön kanssa ongelmia niin neuvolassa kuin sairaalassa.

Lännen Median mukaan tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun sukupuolensa juridisesti mieheksi vahvistanut henkilö on raskaana, mutta täysin varma asiasta ei kuitenkaan voi olla, sillä joku toinenkin transmies on voinut pitää taukoa hormoniterapiassaan ja saada lapsen. Lännen Median mukaan ainakaan Sateenkaariperheet ry:llä, Trasek ry:llä tai Setan Transtukipisteellä e kuitenkaan ole tietoa tällaisista perheistä Suomessa.

Lähde: Lännen Media