Jos olet joskus tuntenut epämukavuutta tai kipua seksin aikana, et ole ainoa.

Kyselytutkimus on paljastanut, että lähes puolet naisista sietää seksuaalista epämukavuutta, koska he eivät tiedä, minkä pitäisi tuntua ”normaalilta”. Kyselyyn vastanneista naisista peräti yksi kuudesta (16 %) myönsi kärsivänsä epämukavuudesta usein tai jatkuvasti, kertoo The Independent.

Tämän myötä kolmannes vastanneista sanoi, etteivät he ole täysin tyytyväisiä seksuaalisiin kokemuksiinsa. Kondomi- ja liukuvoidemerkki Durexin teettämään kyselyyn osallistui 2 000 naista.

The Independentin mukaan kyselytutkimus paljasti, että yleisin syy epämukaavuudelle (46 %) oli emättimen kuivuus, jota seurasi kiihottumattomuus (44 %). 13 prosenttia naisista sanoi seksin olleen vaikeaa, koska kondomi ei ollut tarpeeksi liukas.

Kyselyn mukaan lähes viidennes (18 %) naisista ei tiennyt, että emättimen kuivuus on luonnollinen osa naisen kuukautiskiertoa. Kolme viidestä sen sijaan toivoi, että voisi keskustella seksistä avoimemmin; 72 prosenttia vastaajista koki, että seksi ja naisten seksuaalinen tyytyväisyys on tabu.

Epätietoisuus vaikuttaa seksikokemuksiin

The Independent kertoo, että kysely paljasti myös valtaosan naisista kokevan (76 %), ettei koulun seksivalistus opettanut heille tarpeeksi, mitä seksiltä voi odottaa ja mitä naisten seksuaalinen tyytyväisyys sisältää. Kolme kymmenestä naisesta sanoi, ettei heille opetettu naisten anatomiaa.

Durexin edustajan mukaan jotta voi nauttia seksistä, on avainasemassa tuntea oma vartalonsa sekä mikä on sille normaalia ja mikä ei.

”Monet naiset kokevat epätyydyttäviä seksikokemuksia, koska eivät tiedä, miksi he kokekevat epämukavuutta seksin aikana, eivät koe oloaan varmaksi tietää, mitä tehdä asialle ja näin ollenrsietävät sitä”, Durexin edustaja kommentoi.

”Iso osa tyytyväisyyden ja nautinnon keskustelusta voi olla mieskeskeistä, mikä saa naiset epävarmemmaksi kysymään tärkeitä kysymyksiä, jotta voisivat löytää itselleen oikeat ratkaisut”, hän lisäsi.

Epämukavan, kivualiaan seksin taustalla voi olla myös vulvodynia, josta kerroimme marraskuun toisella viikolla vietetyn teemaviikon yhteydessä. Kerroimme aiemmin myös siitä, miten Durex pyrkii lisäämään mielihyvää naisille suunnitellun kondomin avulla, mistä voit lukea lisää täällä.

Lähde: The Independent