Moni nainen voi kokea epämukavuutta seksin aikana, mikä voi johtua muun muassa emättimen kuivuudesta.

Valtaosa naisista (73 %) joutuu sietämään epämukavuutta, minkä lisäksi 62 prosenttia naisista ei puhu avoimesti seksiongelmistaan, kertoo kondomi- ja liukuvoidemerkki Durex. Tämän vuoksi naisten seksuaalinen tyytyväisyys on yleisesti miehiä alhaisempaa.

Liukuvoiteet ovat yksi keino lievittää epämukavuutta seksin aikana, mutta nyt Durex on lanseerannut niiden rinnalle myös uuden kondomin. Durex Naturals -niminen liukuvoidekondomi on naisille suunniteltu ja sillä pyritään edistämään naisten seksuaalista mielihyvää.

”On jo aikakin, että markkinoille tulee kondomi, joka on kehitetty naisille ja erityisesti naisten mielihyvään keskittyen. Seksiin liittyy paljon ennakkoluuloja, kuten se, että liukuvoide on tarkoitettu vain rivoon seksiin ja että kondomit automaattisesti vähentävät nautintoa”, Durex Nordicin edustaja kommentoi.

”Seksi on mahtava asia, ja sen tulisi tuntua mahtavalta molemmille osapuolille – juuri tähän me pyrimme”, hän lisää.

Durexin mukaan tavoitteena on edistää ja parantaa naisten seksuaalista nautintoa. Lisäksi tavoitteena on normalisoida naisten kokemusta, tarpeita sekä päivittäistä kondomien ja liukuvoiteiden käyttöä.

Vesipohjaisella liukuvoiteella päällystetyt ohuet kondomit (0,055mm) ovat saatavina kaikista suuremmista apteekeista, ruokakaupoista ja verkkokaupoista.

Kerroimme aiemmin, minkälaiset seikat voivat aiheuttaa epämukavuutta ja kipua seksin aikana. Lisäksi kerroimme suomalaisten suosituimmista seksivälineistä, minkä yhteydessä seksuaaliterapeutti kertoi liukuvoiteen positiivisista vaikutuksista etenkin naisille.