Video mainostaa merkin tuotetta, mutta sen viesti on silti tärkeä.

Seksiin ja seksuaalisuuteen liittyy edelleen asioita, joista ei juuri puhuta. Naisten kokema epämukava ja kivulias seksi on yksi niistä, mutta nyt se on nostettu tapetille Durexin uuden mainoskampanjan myötä.

Muun muassa kondomeista ja liukuvoiteista tunnettu Durex tuo ensin mainoksessaan esiin, miten naiset ovat taistelleet vanhanaikaisia asenteita vastaan vartaloihinsa, elämänvalintoihinsa ja tasa-arvoisiin oikeuksiinsa liittyen. Sitten se esittää kysymyksen: Miksi me edelleen siedämme epämukavaa seksiä?

”Hieman kuivaa siellä alhaalla, tiedäthän tunteen”, nainen sanoo mainoksessa ennen kuin kurkottaa kohti liukuvoidetta.

Kyllä, kyseessä on liukuvoidemainos, mutta on silti tärkeää nostaa epämukava ja kivulias seksi esiin. Monet naiset kokevat epämukavuutta seksin aikana, mutta vain harvat puhuvat siitä ja Durexin mukaan alle 50 prosenttia tekee asialle mitään – vaikka naiset luonnostaan tuntevat kuivuutta kahden kolmasosan aikana kuukautiskierrostaan.

Durexin kampanja pyrkii normalisoimaan liukuvoiteen käyttöä.

”Olemme vapauttamassa naisia seksuaalisesta epämukavuudesta – tällä hetkellä se on normi, mutta vain sen takia, että monet naiset eivät tiedosta, miten heidän kuukautiskiertonsa vaikuttaa luonnollisiin kosteustasoihin. Siksi, ensimmäistä kertaa tässä kategoriassa, keskitymme erityisesti naisiin – annamme heille inspiraatiota, tietoa, välineitä ja tuotteita nauttiakseen seksistä ilman kompromisseja”, Durexin ylempi brändijohtaja Claudia Bencini kertoi Campaign-sivuston mukaan.

Mainoksen on toteuttanut Havas London, jonka luovan johtaja Lynsey Atkinin mukaan juuri mikään ei voita hyvää seksiä.

”Joten epämukavuuden sietämisellä, rohkealta vaikuttamisella ja kaiken kestämisellä vain sen takia, että ’näin se vain menee’ ei ole sijaa nykypäivän makuuhuoneissa tai takapenkeillä”, hän totesi.

Mainoksesta uutisoineen Metron mukaan Durexin kohderyhmänä ovat nuoremmat naiset, mutta liukuvoide on käytännöllinen myös naisille, jotka käyvät läpi vaihdevuosia tai ovat ohittaneet ne ja kokevat emättimen kuivuutta. Lisäksi liukuvoide voi olla mainio tapa tehdä tyypillisestä seksiaktista hieman jännempi eikä sitä tarvitse mieltää vain tuotteeksi, jota käytetään, kun ilmenee ongelmia.

Epämukavuutta ja kipua seksin aikana voi aiheuttaa erilaiset seikat:

Kuivuus

Olipa kyse vain kuivemmasta päivästä, vaihdevuosista tai vartalosi tuottaa vähemmän luonnollista ”liukuvoidetta, voi tämä aiheuttaa epämukavuutta ja kipua seksin aikana. Kuivuutta voi ilmetä myös, jos esileikkiä ei ole ollut tarpeeksi ja et ole vielä fyysisesti kiihottunut.

Reaktio tuotteisiin

Metro muistuttaa, että jotkut ihmiset ovat allergisia kondomien lateksille, kun taas toiset voivat olla herkkiä suihkugeeleille tai deodoranteille. Jopa jotkin pyykinpesuaineet voivat ärsyttää, joten koeta selvittää lähde ja välttää sitä jatkossa.

Vulvodynia tai emätinkouristus

Nämä oireyhtymät voivat aiheuttaa kipua yhdynnän aikana. Vulvodynia, eli naisen sukuelinten kipu, on oireyhtymä, jossa esiintyy ulkosynnyttimien kipua ja kirvelyä. Emätinkouristuksessa taas on kyse emättimen alaosaa ympäröivien lantionpohjan lihasten tahattomasta kouristuksesta, kun emättimeen työnnetään esimerkiksi sormi, penis, tamponi tai gynekologisessa tutkimuksessa käytettävä tähystin. Voit lukea Terveyskirjastosta lisää vulvodyniasta sekä emätinkouristuksesta.

Jos koet kipua seksin aikana ja se on mielestäsi kuivuudesta johtuvaa, voi silloin Metron mukaan kokeilla pidempää esileikkiä, jolla varmistetaan, että olet valmis yhdyntään. On hyvä kuitenkin muistaa, että hyvää seksiä voi olla myös ilman yhdyntää eikä se ole kaikki kaikessa.

Seuraava askel voisi olla liukuvoide joko omillaan tai yhdistettynä esileikkiin. Kannattaa valita sellainen liukuvoide, joka on vesipohjainen, jotta se ei vaikuta kondomiin.

Jos kipu ja epämukavuus alkaa olla yleistä, on viimeistään silloin hyvä mennä käymään lääkärissä, jotta muita syitä epämukavalle tunteelle ja kivulle voidaan etsiä.

Voit katsoa Durexin mainoksen alta:

Lähde: Campaing, Metro