Lääke naisten stressiin? Töistä tultua suoraan sohvalle rentoutumaan

Naisten stressitasot laskevat usein vasta myöhään illalla, toisin kuin miehillä.

Naiset ovat tanskalaistutkimuksen mukaan niin stressaantuneita päästyään töistä kotiin, että heidän pitäisi suunnata suoraan sohvalle rentoutumaan – kuten miehet monesti tekevät.

The Localin mukaan tutkimusta varten tehdyistä virtsa-analyyseistä selvisi, että naisten ja miesten stressitasoissa on suuria eroja, kun he ovat päässeet töistä.

”Miehillä stressitasot laskevat nopeasti työpäivän jälkeen, kun taas naisilla laskua tapahtuu 22-23 aikaan illalla”, tutkimusta tehnyt Ane Marie Thulstrup Aarhusin yliopistollisesta sairaalasta kommentoi Tanskan kansalliselle radioyhtiölle, DR:lle.

Laskeakseen stressitasojaan aiemmin, naisten pitäisi ottaa tavaksi mennä loikoilemaan lattialle tai sohvalle heti kotiin tultuaan ennen kuin siirtyvät kotiaskareiden pariin.

”Olemme kuulleet määrätystä kuntoilusta ja ruokavaliosta, mutta minulla on tapana sanoa, että meidän pitäisi antaa reseptiksi sohva”, Thulstrup sanoi.

Thulstrupin mukaan naisilla on taipumus tehdä kahta asiaa yhtä aikaa; he ajattelevat töitä kotona ollessaan ja huolehtivat kotona odottavista puuhista ollessaan töissä.

Aarhusin yliopistollisen sairaalan työterveyshuollossa nähdään 80 prosenttia enemmän naisia stressiasioiden takia kuin miehiä. Naiset myös ottavat enemmän sairaslomaa stressin takia.

Thulstrupin mukaan naisten pitäisi pakottaa itsensä tapaan rentoutua kotiin päästyään.

”Tätä voi noudattaa rentoutumalla vain kymmenen minuutin ajan ja antaen lasten pyöriä ympärilläsi, jos niikseen on”, Thulstrup kommentoi.

Lähde: The Local dk


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.