Kuukauden vuoristorata – video käy läpi kuukautiskierron vaiheet

Videolla typistetään kuukautiskierron eri vaiheet oireineen kahteen minuuttiin.

Vaihteleva mieliala, ”kukkiva” iho, väsymys ja turvotus. Energisyys, hehkuva iho, optimistisempi ja sosiaalisempi olo.

Yllä olevat asiat ovat osa vuoristorataa, jota kutsutaan myös nimellä kuukautiskierto. Glamour on koostanut pari minuuttia kestävälle videolle naisten kuukautiskierron eri vaihteet sekä mitä niiden aikana tapahtuu – huomauttaen kuitenkin, ettei jokainen kuukautiskierto ole samanlainen.

Video alkaa kuukautisten alkamisesta, jolloin estrogeenitasot ovat alhaiset ja moni nainen on silloin väsynyt ja tuntee ikäviä kramppeja. Tämä on hyvää aikaa hellävaraiselle kuntoilulle.

Kuukautisten loputtua estrogeenitasot nousevat ja olo alkaa tuntua energisemmältä. Kierron 6-9 päivän aikana iho hehkuu ja testosteronin ollessa koholla nainen on ripeämpi ja iskussa esimerkiksi työpaikalla.

Intensiivisempiä orgasmeja ja tunteita

Kun estrogeenitasot saavuttavat 10-13 päivän kohdalla huippunsa, on hedelmällisyyskin silloin korkeimmillaan ja naiset seksikkäimmillään. Tässä vaiheessa kiertoa orgasmit ovat intensiivisempiä ja saavutettavampia, olo optimistinen ja sosiaalinen.

Sitten koittaa ovulaatio. Äkilliset hormonimuutokset voivat tehdä tunteista intensiivisempiä ja väsymys voi tulla taas tutuksi.

19-22 päivän kohdalla estrogeenitasot putoavat, kun taas testosteronin ja progesteronin määrät kohoavat ja iho voi niin sanotusti kukkia ja olla herkkä. Tämä on hyvä aika syödä terveellisesti.

Muutamaa päivää myöhemmin korkea progesteronin määrä voi aiheuttaa turvotusta ja laskea seksihaluja. Tässä vaiheessa olo voi myös tuntua verkkaiselta.

Vointia kannattaa kohentaa ja samalla tehostaa serotoniinitasoja kuntoilemalla. Rintojen aristavuuden helpottamiseksi 26-28 päivän kohdalla kannattaa vähentää kofeiinin nauttimista, pitää hyvin huolta nestetasapainosta ja vähentää sokerin syömistä – sekä valmistautua kokemaan sama vuoristorata jälleen uudestaan.

Voit katsoa samaistuttavan videon artikkelin yltä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.