Kuntoilun kauneushyödyt – nämä 5 vaikutusta innostavat treenaamaan

Kuntoilusta on iloa myös kauneuden näkökulmasta.

Kuntoilusta on paljon iloa ja hyötyä niin kroppaa kuin pääkoppaakin ajatellen, mutta sillä on myös omat etunsa kauneuden saralla. Doven kanssa työskentelevän ihotautilääkäri Mona Goharan mukaan säännöllisellä kuntoilulla on yllättäviä kauneushyötyjä ja hän listasi niitä Women’s Healthin kanssa.

Kuntoilu kirkastaa ihoa

”Nainen sinähän hehkut” on se, mitä ajattelet katsoessasi itseäsi peilistä seuraavan treenisession jälkeen.

”Kuntoilu lisää verenkiertoa, mikä tuo eloisuutta ihoon”, Gohara sanoi Women’s Healthille.

Toinen etu verenkierron ”boostaamisesta” on se, että se tuo mukanaan ravinteita ja vettä elimillesi – iho mukaan luettuna – millä on täyteläiseksi tekevä vaikutus ja Goharan mukaan huomaat enemmän kiinteyttä.

Treeni estää tulehdusta

Sille on syynsä, miksi olo tuntuu rauhallisemmalta kuntoilun jälkeen: se laskee kortisolitasoja. Kortisoli on hormoni, jota vapautuu lisämunuaisesta ja se säännöstelee sitä, miten kehosi reagoi stressiin.

”Kortisolin vähentäminen auttaa ikääntymistä vastaan, sillä se auttaa estämään tulehdusta”, Gohara totesi.

Kuntoilu pitää rypyt loitolla

Goharan mukaan mitä enemmän syöt sokeria, sitä todennäköisemmin ihollasi on pieniä juonteita ja ihosi on roikkuva.

”Mutta kuntoilu auttaa näihin ihon tuhoojiin”, Gohara kertoi.

Sokeri vahingoittaa kollageenia ja elastiinia, mitkä ovat Women’s Healthin mukaan tärkeitä rakennuspalikoita tervettä ihoa ajatellen, ja se voi johtaa ryppyihin. Onneksi treenaaminen laskeen verensokerin tasoja ja näin estää sitä tekemästä tuhojaan ihollesi.

Kuntoilu avaa ihohuokoset

Women’s Healthin mukaan hielle kannattaa sanoa ”Kyllä!”, sillä esimerkiksi spinning tat hot yoga -tunti voi tehdä ihmeitä ihollesi.

”Hikoilu on normaali fysiologinen prosessi, joka auttaa vapauttamaan toksiineja kehostasi ja puhdistaa huokosia”, Gohara sanoi.

Vaikka olisit aknelle altis, on kuntoilu hyödyllistä, koska se vähentää finnejä aiheuttavia bakteereja – kunhan muistat puhdistaa meikit pois ennen kuntoilua.

”Meikkien jättäminen kasvoille tukkii ihohuokosia, mutta siinä on myös riski saada meikkihiukkaset uppoamaan syvemmälle ihoon, jos hierot ihoasi käsillä tai salipyyhkeellä”, Gohara varoitti.

Kuntoilu kiinteyttää

Barren, pilateksen ja joogan kaltainen kuntoilu auttaa vähentämään selluliittia ja epätoivottua roikkumista.

”Tällainen kuntoilu auttaa estämään ikääntymisen merkkejä kehossa, koska ne lisäävät lihasten kiinteyttä”, Gohara sanoi.

Lähde: Women’s Health