Terveellisen ja herkullisen avokadon syömiseen on amerikkalaiskokin mukaan yksi tapa, joka on ylitse muiden.

Avokadoa ei voi syödä väärällä tavalla, vaan jokaisella on omat mieluisat tavat nauttia suosittua vihreää superhedelmää; yksi laittaa sitä leivän päälle, toinen smoothien joukkoon, kolmas syö sen sellaisenaan ja neljäs kera oliiviöljyn ja merisuolan.

On kuitenkin olemassa yksi tapa, joka on se paras ja herkullisin – näin väittää ainakin kokki ja kirjailija Candice Kumai. Amerikkalaiskokki paljasti mielestään herkullisimman tavan Well+Good Retreatissa, jonka yksi vetäjistä hän on.

”Leikkaan avokadon kahtia ja laitan siihen hieman soijakastiketta ja puristan sitruunasta mehua”, hän Kumai kertoi ja totesi, että hän syö avokadon myös suoraan kuoresta.

Kumai syö avokadoja kolmesti päivässä, joten tämä kokki todennäköisesti tietää, mistä puhuu. Jos soijakastikkeen suolaisuus kuitenkin mietityttää, ei huolta, sillä sitä tarvitsee vain pari tilkkaa ja Kumain mukaan voi myös valita vähäsuolaisemman soijakastikkeen.

Avokadossa on paljon terveellisiä rasvoja ja ne ovat muun muassa hyvästä aivoillesi. Well+Good -sivuston mukaan Kumai nostaa avokadot esiin myös sen takia, että ne ovat hyvästä iholle ja kutsuukin niitä ultimaattiseksi kauneusruoaksi.

Vaikka kauneustuotteista voi olla apua, on Kumain mielestä hehkuvan ihon salaisuus siinä, mitä syö. Päärynänmuotoisen hedelmän antioksidantit ja omega-3-rasvahapot tuovat Well+Goodin mukaan tervettä hehkua iholle ja pitävät sen kosteutettuna.

Olemma aiemmin listanneet syitä, miksi avokadot ovat maailman parhainta ruokaa. Voit lukea lisää täällä.

Lähde: Well+Good