8 syötävää, joista on iloa aivoillesi

Muista laittaa nämä ostoslistalle.

Olet mitä syöt, sanotaan. Ruoan ja aivojen toiminnallisuuden välillä on kuitenkin oikea yhteys, kertoo Pure Wow.

Sivustolla listattiinkin kahdeksan syötävää, jotka tehostavat aivoja, joten muista siis lisätä nämä kauppalappuun:

Minttu

Mintussa on A-vitamiinia, mikä voi lisätä aivojen plastisuutta ja C-vitamiinia, mikä voi suojata muistin heikkenemiseltä. Sen lisäksi mintun tuoksu lisää valppautta.

Saksanpähkinät

Syö näitä pähkinöitä kuorineen, niin saat tehokkaiden antioksidanttien, fenolien vaikutuksen käyttöön. Saksanpähkinät ovat myös hyvä magnesiumin lähde, mikä voi auttaa säännöllistämään unirytmiä.

Avokado

Avokadot pursuavat karotenoideja, jotka auttavat parantamaan aivojen tehokkuutta. Niissä on myös paljon terveellisiä rasvoja, jotka pitävät tulehdukset kurissa ja alentavat sydäntaudin riskiä.

Ekstra-neitsytoliiviöljy

Tämän kohdalla on kyse hyvistä rasvoista. Ekstra-neitsytoliiviöljyssä on enemmän tyydyttymätöntä oleiinihappoa kuin missään muussa öljyssä, mikä on olennainen tekijä paremman muistin suhteen sekä korkeammissa tuloksissa kielellisen sujuvuuden testeissä.

Kukkakaali

Kukkakaalistakin saa C-vitamiinia, mikä voi parantaa mielialaasi. Siitä saa myös K-vitamiinia, mikä voi auttaa pitämään mielen terävänä myöhemmällä iällä.

Punajuuret

Punajuurissa on paljon nitriittejä, joiden on osoitettu parantavan verenkiertoa niihin aivojen osiin, jotka liittyvät toiminnanohjaukseen. Niissä on myös foolihappoa, joka voi auttaa viivästyttämään dementiaa.

Kurpitsansiemenet

Näissä siemenissä on paljon sinkkiä, mineraalia, mikä pitää masennuksen loitolla. Niissä on myös glutamaattia, joka tuottaa gamma-aminovoihappoa, joka taistelee stressiä vastaan aivoissa.

Anjovis

Anjovista syömällä saat B12-vitamiinia, joka on olennainen kognitiivisia toimintoja ajatellen. Anjoviksessa oleva kalsium voi taas hidastaa aivosairauksien puhkeamista. Siinä on myös omega-3 rasvahappoja, jotka voivat tehostaa aivojen neuronien toimintaa.

Lähde: Pure Wow