Koirakaveri rentouttaa: Nämä koirarodut saavat stressin alenemaan parhaiten, paljastaa tutkimus

Tutkimuksessa havaittiin sykkeen laskevan selvästi vain halailemalla koiraa muutaman minuutin ajan.

Lemmikeistä on paljon iloa omistajilleen ja nyt tuore tutkimus on osoittanut, että koirien halailu on erittäin tehokas tapa laskea stressiä. OnBuyn eläinosasto selvitti tätä tutkimuksella ja samalla paljasti, mitkä koirarodut laskevat stressiä parhaiten.

Tutkimusta varten 500 koiranomistajaa pyydettiin kolmen kuukauden aikana halailemaan koiraansa silloin, kun he kokivat stressiä tai heidän sykkeensä oli 105 lyöntiä minuutissa. Koiranomistajia pyydettiin seuraamaan älykellon avulla sykettään ja raportoimaan syke halailtuaan koiraansa ensi viiden minuutin ajan.

Tutkimuksessa selvisi, että parhaiten stressin saa alenemaan labradorinnoutajat. OnBuyn mukaan näiden koirien omistajilla syke laski 51 prosenttia ja keskimääräinen syke viiden minuutin halailun jälkeen oli 51.

Toiseksi sijoittui huskyt, mutta ero labradorinnoutajiin oli hyvin pieni: huskyn halailu laski sykkeen 105 lyönnistä 52 lyöntiin minuutissa. Kolmannelta sijalta löytyvät 54 sykkeellä kultaisetnoutajat ja top viiden täydentävät saksanpaimenkoirat (55) sekä beaglet ja corgit, jotka ovat tasoissa 57 sykkeellä.

Jos tämä sai sinut haaveilemaan koirasta, muista harkita asiaa kuitenkin tarkkaan ja pohdi, oletko valmis huolehtimaan lemmikistä sen koko elämän ajan. Selvitä myös, minkälainen rotu sopii juuri sinulle – aiemmin julkaistusta artikkelista löydät vinkkejä sopivan rodun valintaan.

Alla vielä tutkimuksen tulokset kokonaisuudessaan sen mukaan, mitkä rodut saivat sykkeen laskemaan eniten ja omistajansa parhaiten rentoutumaan, sekä minkälainen syke oli 5 minuutin halailun jälkeen.

 1. Labradorinnoutaja, syke 51
 2. Husky, syke 52
 3. Kultainennoutaja, syke 54
 4. Saksanpaimenkoira, syke 55
 5. Beagle, syke 57
 6. Corgi, syke 57
 7. Shiba inu, syke 60
 8. Bordercollie, syke 60
 9. Rottweiler, syke 61
 10. Labradoodle, syke 61
 11. Ranskanbulldoggi, syke 62
 12. Cockerspanieli, syke 63


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.