Juo lasillinen vettä heti herättyäsi – 7 tapaa, miten se voi vaikuttaa hyvinvointiisi

Kun herättyäsi aloitat päiväsi juomalla lasillisen vettä, voi siitä seurata nämä seitsemän hyvää asiaa.

Monen päivä alkaa usein suuntaamalla suoraan sängystä kahvinkeittimen luo laittamaan kuppi kuumaa valmistumaan ennen kuin alkaa valmistautua työpäivään tai ryhtyy päivän muihin askareisiin.

Parempi idea voi kuitenkin olla aloittaa päiväsi juomalla heti ensimmäiseksi lasillinen vettä, millä Pure Wow –sivuston mukaan on useita positiivisia terveysvaikutuksia – kahvisi saat kyllä nauttia heti sen perään.

Lue alta, miten juomalla lasin vettä heti herättyäsi voit vaikuttaa hyvinvointiisi.

1. Se voi parantaa aineenvaihdunta

Juomalla vettä noin kuusi desiä (20 nesteunssia) voit lisätä aineenvaihdunnan tasoa 30 prosentilla, ilmeni Journal of Clinical Endocrinology and Metabolismissa julkaistusta tutkimuksesta. Kun juot lasillisen vettä tyhjään vatsaan, auttaa se laittamaan kehosi tielle kohti tehokkaampaa ruoansulatusta heti päivän aloitettuasi.

2. Se voi pitää pääkivun loitolla

Nestehukka on yksi yleisimpiä syitä jyskyttävää kipuun päässäsi. Juo lasillinen vettä heti ensimmäiseksi aamulla, sillä Pure Wow’n mukaan se voi estää päänsärkyä kehittymästä ja muista juoda vettä myös pitkin päivää.

3. Se pitää ruoansulatuksen liikeessä

Lasillinen vettä tyhjään vatsaan otettuna auttaa säännöllistämään ruoansulatusta (suolistosi toimintaa), joten saat sen hoidettua heti päivän ensimmäisten asioiden joukossa.

4. Se voi estää munuaiskiviä

Veden juominen heti aamulla on tärkeässä asemassa laimentamassa virtsassa olevia aineita, jotka voivat aiheuttaa munuaiskiviä. Muista kuitenkin, että vettä on hyvä juoda vähintään noin pari litraa päivässä, että kiviä ei pääse syntymään.

5. Se voi auttaa sinua pysymään terveenä

Pure Wow’n mukaan välttääksesi flunssan tai vilustumisen, on imusuonisto pidettävä nesteytettynä. Lasillinen vettä heti aamulla auttaa pitämään tukkeutumista loitolla.

6. Se auttaa huuhtomaan toksiinit ulos

Kyse on ohutsuolen pitämistä kuivumasta ja kehon vesitasapainoa kunnossa. Pure Wow’n mukaan mahalaukun tyhjenemisnopeus (esim. kuinka paljon pissaat) kiihtyy sen mukaan, kuinka paljon nautit vettä. Mitä enemmän pissaat, sitä enemmän kehostasi huuhtoutuu toksiineja pois.

7. Se voi auttaa lievittämään närästystä ja ruoansulatushäiriöitä

Kun heti ensimmäiseksi aamulla juot lasillisen vettä, se puhdistaa nukkuessasi ylös kivunneet ruokahapot ruokatorvestasi.

Muista siis juoda aamuisin vettä! Aloitatko sinä päiväsi vesilasillisella vai otatko suoraan kahvikupposen käteesi? Kommentoi alla!

Lähde: Pure Wow