Rentoutumisharjoitukset ovat apu monille, mutta kaikille ne eivät toimi halutulla tavalla, vaan päinvastoin.

Jos olet yrittänyt rentoutua ja se saa sinut ahdistumaan, et suinkaan ole asian kanssa yksin ja taustalla voi olla ahdistuneisuushäiriö, kertoo Bustle. Tutkimus on nimittäin selvittänyt, että ahdistuksesta kärsivät hyötyvät rentoutumisharjoituksista epätodennäköisemmin.

Journal of Affective Disorders -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan ihmiset, joihin negatiiviset emotionaaliset muutokset päivittäisessä elämässä vaikuttavat suuresti, saavat epätodennäköisemmin apua rentoutumisen harjoittelusta ja ahdistukselle alttiilla yritys rentoutua voi olla tehotonta. Tutkimus selvitti, että rentoutumisen aiheuttama ahdistus voi johtaa ihmisten ahdistustasojen jyrkkään nousuun juuri siksi, että he koettavat rentoutua.

Tutkimukseen osallistui 96 korkeakouluoiskelijaa, joista noin kolmanneksella diagnosoitiin yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja toisella kolmanneksella masennusta. Viimeisellä kolmanneksella ei ollut kumpaakaan.

Tutkimusta varten osallistujille näytettiin videoita, joiden oli tarkoitus herättää pelkoa tai surua, ja tämän jälkeen heille pidettiin joukko rentoutumisharjoituksia, jotta selviäisi miten tehokkaasti rentoutuminen auttaa helpottamaan heidän vaikeita tunteitaan. Osallistujat myös täyttivät kyselyitä prosessin joka vaiheessa, jotta tutkijat saisivat paremman ymmärryksen siitä, mikä aiheutti ahdistusta ja levottomuutta osallistujissa.

Olo ahdistuneempi rentoutumisyrityksen jälkeen

Bustlen mukaan tutkimuksessa todettiin, että rentoutumisharjoitukset auttoivat heitä, joilla ei ollut ahdistuneisuushäiriötä tai masennusta. Ahdistuneilla osallistujilla sen sijaan olo oli entistä ahdistuneempi rentoutumisyritysten jälkeen ja samaa havaittiin masentuneilla osallistujilla, mutta vaikutus ei ollut yhtä suuri.

Ahdistuneet saattavat aktiivisesti vastustaa rentoutumista ja jatkavat huolehtimista välttääkseen suurta hyppyä ahdistuksessa, jos jotain pahaa tapahtuu. Pennsylvanian osavaltionyliopiston psykologian professori Michelle Newmanin mukaan tulokset voivat auttaa hyödyttämään ihmisiä, jotka kokevat rentoutumisen aiheuttamaa ahdistusta, eli ahdistuksen kasvua rentoutumisharjoituksen aikana.

”Ihmiset saattavat pysyä ahdistuneena estääkseen suurta muutosta ahdistuksessa, mutta on itse asiassa terveempää antaa itsensä kokea nuo muutokset. Mitä enemmän sitä tekee, sitä paremmin sisäistää, että niin voi tehdä ja on parempi antaa itsensä rentoutua välillä. Mindfulness-harjoitukset ja muut interventiot voivat auttaa ihmisiä päästämään irti ja elämään hetkessä”, Newman kommentoi.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täälläja tutustua siihen vielä tarkemmin täällä.

Lähde: Bustle


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia