Kahvi kuuluu aika monien naisten aamuun, mutta on monta syytä, miksi siitä kannattaisi päästä eroon.

On monia muitakin tapoja, joilla aamu kannattaisi aloittaa, kuin juomalla kahvia. The List -sivustolla kerrotaan ensin monta syytä, miksi kahvinjuonti kannattaisi jättää kokonaan pois. Sen jälkeen kerrotaan, mitä sen tilalla kannattaisi juoda.

Kahvissa on kofeiinia, joka voi pahentaa ahdistuneisuutta. Kahvinjuonti voi aiheuttaa myös esimerkiksi tärinää, levottomuutta ja nostaa verenpainetta. Mikään terveysjuoma se ei ole, joten siksi aamuisin kannattaisi juoda kahvin sijaan jotain terveellisempää.

Jos haluat aamuisin jotain lämmintä juomaa, terveellinen vaihtoehto sellaiselle on kuuma sitruunavesi. Se on erinomainen C-vitamiinin lähde ja se parantaa myös ihosi kuntoa. Mutta se tekee myös vatsallesi hyvää, koska se saa ruuansulatuksesi toimimaan. Sitruunaveden jälkeen kannattaa käydä ulkona happihyppelyllä. Jos siellä vielä sattuu paistamaan aurinko, saat samalla myös D-vitamiinia, kun virkistyt ilman kahvia.

Toinen virkistävä tapa aloittaa aamu ilman kahvia, on tehdä yksinkertaisia venytyksiä. Tällä tavalla saat vilkastettua verenkiertoasi. Ja jos et virkisty, ota vielä sen päälle kylmä suihku, jolloin verenkiertosi vilkastuu aivan varmasti. Jos kylmä suihku ei houkuttele, voit sen sijaan roiskutella kylmää vettä vain kasvoillesi. Ja jos ulkona on kylmä, sekin varmasti virkistää samalla tavalla kuin kylmä suihku, kun käyt aamukävelyllä. Kokeile kofeiinitonta aamua ensin aamu kerrallaan, ja lisää sellaisia aamuja lisää oman vointisi mukaan.

Lähde: The List