Seksin harrastaminen vaikuttaa naiseen monella suotuisalla tavalla.

Aiemmin on uutisoitu, kuinka seksin harrastamisella on positiivinen vaikutus mielialaan tai kuinka seksi tekee onnellisemmaksi ja terveemmäksi. Siitä ei kuitenkaan ole kovin usein uutisoitu, kuinka joillekin seksi voi aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia, joissa ei ole kyse fyysisistä oireista, vaan emotionaalisesta hyvinvoinnista, joka voi koskea sekä naisia että miehiä. Tämä asia on otettu esille Good Men Project -sivustolla.

Seksiä stressin lievittämiseen tai sitten ei

Se, että seksiä pääsee harrastamaan usein, ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi onnellisimpi kuin että sitä pääsisi tekemään harvemmin. On myös tutkittu, että seksin harrastaminen kerran viikossa tekee jo monet onnellisemmaksi. Hyvinvoinnin ei huomattu lisääntyneen, jos sitä harrasti viikon aikana useammin. Seksi kuitenkin vaikuttaa tunteisiin, mutta joskus myös negatiivisella ja stressaavalla tavalla. Joillekin saattaa tulla seksin jälkeen sellainen tunne, että on menettänyt jotain.

Monille seksi toimii positiivisella tavalla, jolloin se voi lievittää stressiä. Mutta jos on oikein stressaantunut, ei välttämättä halua harrastaa sitä, vaikka siitä voisi olla siihen tilaan apua. Tämä näkyy varsinkin naisten kohdalla.

Kaikille seksin jälkeen ei tule hyvää oloa, jolloin kyseessä voi olla postkoitaalinen dysforia

Joillekin seksi ei vaikuta mieleen mitenkään eli ei hyvällä eikä huonolla tavalla. Mutta osalla se voi laukausta tilan, jota kutsutaan nimellä postkoitaalinen dysforia. Sille on ominaista se, että sukupuoliyhteyden jälkeen tunnetaan surua tai ärsytystä. Näin voi käydä myös, vaikka seksi olisi ollut tyydyttävä kokemus. Se voi tuoda esille ajatuksia siitä, että haluaako todellakin harrastaa seksiä vai ei. Suhdettaankin saattaa epäillä, että onko siinä jotain vikaa.

Joskus itkeminen on tapa purkaa kokemuksia, jotka eivät olisi edes negatiivisia. Se johtuu oksitosiinista, joka tekee joistakin herkempiä itkulle. Seksiterapeuttina työtään tekevä on huomannut, että surua ja ärtymystä seksin jälkeen kokevat ovat muita tunneherkempiä. Koska he kokevat monia asioita kohti voimakkaita emotionaalisia tunteita, he kokevat helposti niitä myös seksin harrastamista kohtaan.

Lähde: Good Men Project