Seksi voi tehdä sinusta onnellisemman ja terveemmän ihmisen – asiantuntijat selittävät miksi

Seksi voi vaikuttaa positiivisella tavalla hyvinvointiisi ja terveyteesi.

Seksin harrastaminen sekä orgasmin saaminen tuntuvat usein todella hyvältä ja sen lisäksi, että se on hauskaa, se on myös hyvästä terveydelle ja hyvinvoinnille, kertoo HuffPost. Tutkijat ja seksiterapeutit jatkuvasti nostavat esiin säännöllisen seksin harrastamisen hyötyjä ja siihen on hyvät syyt, sillä seksin aikana tapahtuu lukuisia positiivisia, hyvin dokumentoituja fysiologisia muutoksia.

Alla on muutama esimerkki siitä, minkälaisin tavoin seksi on hyvästä sinun vartalollesi ja aivoillesi.

Seksi voi parantaa pitkäikäisyyttä

Kliininen seksologi ja tutkinnon suorittanut seksivalmentaja Sunny Rodgers kertoi HuffPostille, että säännöllinen seksin harrastaminen voi parantaa elinikää.

”Joka kerta kun saat orgasmin, kehosi vapauttaa DHEA:ta, hormonia, jonka tiedetään tehostavan immuunijärjestelmää, parantavan kognitiota, pitävän ihon terveenä ja auttavan näyttämään nuoremmalta”, Rodgers sanoi.

Seksi voi parantaa mielenterveyttä

Jos sinusta on joskus tuntunut siltä, että huolet ja murheet ovat kadonneet seksin aikana, on sille syy. Seksi voi Rodgersin mukaan johtaa kivun ja ahdistuksen laskuun sekä lisätä rentoutumista ja käsitystä hyvinvoinnista. Tämä johtuu pitkälti kemikaaleista, joita aivoissa vapautuu seksin aikana.

”Endorfiinit ovat aivojen välittäjäaineita, jotka liittyvät onnellisiin tunteisiin, jotka voivat parantaa yleistä mielialaa ja häätää masennusta”, Rodgers totesi.

Seksi voi lisätä intiimiyttä kumppanisi kanssa

Tutkinnon suorittaneen seksiterapeutti, Foreplay Radio Sex Therapy -podcastia pitävän Laurie Watsonin mukaan kosketus saa sinut lähemmäksi kumppaniasi todella fyysisellä ja hormonaalisella tavalla.

”Sitoutuneessa suhteessa seksi vapauttaa oksitosiinia, kiintymyshormonia, mikä saa tuntemaan enemmän yhteyttä kumppaniin”, Watson sanoi.

Vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan välittömät kiintymyshyödyt kestävät noin 48 tuntia seksin jälkeen, näin lisätän parisuhteen laatua pitkässä juoksussa.

Seksi voi olla hyvä lääke

Usein harrastettu seksi voi auttaa fyysistä terveyttäsi monella tavalla, HuffPost toteaa.

Bostonin yliopiston julkisen terveyden laitoksen tutkimuksen mukaan ejakulaatio laskee eturauhassyövän riskiä, mikä tekee seksistä terveellisen vaihtoehdon miehille”, Rodgers sanoi.

Ja yllä mainittu oksitosiini ei vain vaikuta kiintymykseen, vaan se voi myös rauhoittaa.

”Orgasmit tuottavat myös oksitosiinia, mikä toimii luonnollisena kivunlievittäjänä ja se voi auttaa vähentämään päänsärkyä ja lihassärkyä”, Rodgers paljasti.

Seksi kuluttaa kaloreita

HuffPostin mukaan siitä on ollut paljon keskustelua, minkä verran seksi käy kuntoilusta, mutta joka tapauksessa se on parempi kuin vain pelkkä suoraan nukkumaan meneminen pitkän päivän päätteeksi.

”Pariskunta kuluttaa noin 100 kilokaloria joka kerta, kun he harrastavat seksiä”, Rodgers sanoi.

”Jos he harrastavat seksiä keskimäärin kolmesti joka viikko, he voivat kuluttaa yli 15 000 kilokaloria vuodessa ilman, että käyvät koskaan salilla”, hän jatkoi.

Seksi on hyvä tapa lievittää stressiä

Watsonin mukaan etenkin orgasmit voivat vapauttaa paljon jännitteitä vartalosta.

”Minulla oli naispotilas, joka oli harrastanut seksiä kolmesti viikossa 12 vuotta ilman orgasmia. Kun viimein työstimme asiaa ja hän sai orgasmin, hän totesi ’Vau, olet oikeassa! Tässä on niin paljon helpotusta stressiin.'”, Watson kertoi.

PLOS One -journalissa julkaistu tutkimus selvitti HuffPostin mukaan, että harrastamalla seksiä joka päivä kahden viikon ajan, voi mielialaa säätelevässä aivojen hippokampuksessa alkaa kasvaa soluja. On myös todisteita siitä, että tuntemalla läheisyyttä kumppaniinsa emotionaalisesti sekä fyysisesti, voi se pitää stressiä loitolla laskemalla stressihormoni kortisolin tasoja.

Seksi voi johtaa parempaan lantionseudun ja kuukautisterveyteen

Rodgersin mukaan seksi yksinkertaisesti johtaa parempaan seksiin, koska se vahvistaa lihaksia sukuelinten ja lantionpohjan alueella, mikä voi johtaa parempaan seksiin ja voimakkaampiin orgasmeihin ajan mittaan. Hän myös totesi, että seksin kipua lievittävä osa voi vaikuttaa kuukautisia edeltäviin oireisiin, kuten kramppeihin.

Lopputulos? Enemmän seksiä on yleensä hyvä idea

HuffPostin mukaan säännöllisen seksin hyödyt ovat rajattomat. On myös syytä muistaa, että seksillä asiantuntijat tarkoittavat mitä tahansa seksuaalista aktiviteettia, joka itsestä tuntuu mukavalta, mikä tahansa, mikä yhdistää sinut kumppaniisi ja antaa terveydellisiä hyötyjä.

”Seksi ja seksuaalinen mielihyvä voivat sisältää suutelua, kosketusta, esileikkiä, sensuaalia hierontaa, suulla tehtyjä asioita, intiimien mielihyvää tuottavien tuotteiden käyttöä, yhteistä itsetyydytystä ja muuta”, Rodgers listasi.

”Parien pitäisi olla ripustautumatta määritelmään ja keskittyä miellyttäviin kokemuksiin, joita he luovat yhdessä”, hän lisäsi.

Lähde: HuffPost


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.