Uuteen tutkimukseen osallistuneista pieni osa uskoi kumppaninsa voivan pettää, mutta jo osallistujista useampi paljasti joskus pettäneensä.

Luottamus on iso osa parisuhdetta, mutta uuden tutkimuksen mukaan ihmiset saattavat olla liian luottavaisia parisuhteissaan. Metron mukaan oman kumppanin oletetaan olevan erittäin todennäköisesti uskollinen – toisin kuin keskiverron vastakkaisen sukupuolen edustajan.

Journal of Social and Personal Relationships -journalissa ilmestyneessä tutkimuksessa tutkijat perehtyivät siihen, mitä treffailijat ja puolisot ajattelivat pettämisen säännöllisyydestä omissa parisuhteissaan ja muiden ihmisten suhteissa.

Metron mukaan Calgaryn yliopiston ja McMasterin lastensairaalaan psykologit tekivät kyselyn noin 200 17-32-vuotiaalle ihmiselle, jotka olivat olleet kumppaniensa kanssa keskimäärin lähes kaksi vuotta. Heiltä kysyttiin muun muassa luottamuksesta, sitoutumisesta ja uskottomuudesta.

Tämän jälkeen psykologit käyttivät vastauksia arvioidakseen heidän olettamuksia siitä, kuinka todennäköisesti heidän kumppaninsa olivat pettäneet heitä menneisyydessä tai pettäisivät tulevaisuudessa.

Osallistujien umpimähkäinen arvio oli, että keskiverto ihmisellä on noin 40 prosentin todennäköisyys pettää kumppaniaan. Metron mukaan osallistujista yhdeksän prosenttia myönsi itse pettäneensä menneisyydessä.

Osallistujista kuitenkin vain viisi prosenttia uskoi, että oma kumppani olisi pettänyt heitä aiemmin tai pettäisi tulevaisuudessa. Metron mukaan toisin sanoen osallistujat kertoivat pettämisestä kaksinkertaisen määrän verrattuna siihen, kuinka moni uskoi kumppaniensa voivan pettää.

Metron mukaan suurin osa (90%) sanoi, että haluaisi tietää, jos oma kumppani olisi ollut uskoton, mutta seitsemän kymmenestä ei ollut koskaan keskustellut kumppaninsa kanssa siitä, mikä lasketaan pettämiseksi tai mitä he odottavat kumppaniltaan uskollisuuden suhteen.

Eli tutkimuksesta voi Metron mukaan saada käsityksen, että ihmiset ajattelevat kaikkien muiden olevan uskottomia pa*kiaisia – paitsi oma kumppani.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Metro