Näissä kohteissa on paljon nähtävää ja koettavaa eikä kaikkea tarvitse jakaa suuren turistijoukon kera.

Moni päätyy lähtemään suosittuihin kaupunkeihin ja maihin, kun valitsee matkakohdetta. Nähtävyyksiä kierrellessä silloin saakin usein väistellä suurta määrää muita turisteja.

Jos kuitenkin haluaisit nauttia matkakohteen tarjonnasta rauhassa, kannattaa suunnata maahan, johon matkustetaan vähiten maailmassa. Pure Wow listasi seitsemän tällaista maata, pohjautuen YK:n Maailman matkailujärjestön julkaisuun.

Tuvalu (2 000 vierailijaa)

Jos rauhaisat, kauniit rannat ovat mieleesi, ota suunnakseksi Tuvalu. Saarijoukko sijaitsee Pure Wow’n mukaan Havaijin ja Australian puolivälin paikkeilla. Saarivaltiolla vieraili vain 2 000 ihmistä viime vuonna.

San Marino (60 000 vierailijaa)

Kääpiövaltio San Marino on Euroopan kolmanneksi pienin valtio. Italian pohjoisosassa sijaitsevassa valtiossa asuu vain noin 30 000 ihmistiä. San Marinossa voi nauttia upeista näköaloista ja herkullisesta ruoasta ja juomasta kuin esimerkiksi Toskanassakin, mutta ilman suurta turistimäärää.

Liechtenstein (69 000 vierailijaa)

Pure Wow’n mukaan tämä maailman kuudenneksi pienen maa sijaitsee Sveitsin ja Itävallan välissä. Koon ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä Liechtensteinista löytyy satumaisia linnoja, vuoristomaisemaa ja kiinnostavaa historiaa. Vierailussa on kuitenkin omat haasteensa, sillä Liechtensteinissa ei ole lentokenttää ja vierailijat joutuvat lentämään lähellä sijaitsevaan Zürichiin.

Sierra Leone (74 400 vierailijaa)

Länsi-Afrikassa sijaitseva valtio nousi otsikoihin Ebola-kriisin myötä vuonna 2014, mutta Pure Wow’n mukaan se on sittemmin todettu turvalliseksi maaliskuussa 2016. Sierra Leoneen matkustaessa voi auttaa maata pääsemään takaisin jaloilleen ja samalla pääsee tutustumaan sen palmupuiden reunustamiin rantoihin, maittavaan paikalliseen ruokaan ja ystävällisiin asukkaisiin.

Moldova (121 000 vierailijaa)

Moldovassa on Pure Wow’n mukaan pitkä historia viinien valmistuksessa. Mileștii Mici -viinitilalla on Guinnessin ennätys, sillä siellä on suurin viinikokoelma. Ukrainan ja Romanian välissä sijaitsevassa maassa on myös nähtävää, sillä se on tunnettu muun muassa luostareistaan ja pyöräseikkailulle sopivista maisemista – kunhan muistat, että viinien maistelun jälkeen pyöräily saa luvan odottaa.

Bhutan (155 000 vierailijaa)

Tmän pienen maan eri osien välillä korkeuseroa on jopa yli 7 000 metriä. Himalajalla sijaitseva maa mittaa vaurautensa (esim. BKT) onnellisuudessa. Pure Wow’n mukaan Bhutanissa on kauniita luostareita, upeita vuorten huippuja ja värikkäitä festivaaleja. Sinne matkustaminen ei kuitenkaan tule halvaksi, sillä kaikkien vierailijoiden on maksettava päivittäinen matkatulli, 200 dollaria (tai enemmän, sesongista riippuen), mutta siihen sisältyy majoitus, ruoka, turistiopas ja sisäinen kuljetus.

Belize (386 000 vierailijaa)

Tässä Keski-Amerikan valtiossa vierailee jo enemmän ihmisiä kuin aiemmissa, mutta se on alueensa vähiten vierailtu maa. Siellä voi ihastella mayaraunioita, pitkää valliriuttaa ja trooppisia sademetsiä. Jos olet adrenaaliryöppyjä vailla, kannattaa kokeilla vaijeriliukua viidakon läpi tai vaikkapa sukeltelua kuuluisalla Great Blue Hole -aukolla.

Katso kuvat näistä matkakohteista täällä. YK:n Maailman matkailujärjestön julkaisuun voit tutustua tarkemmin täällä.

Lähde: Pure Wow