Kasvomaalia esimerkiksi halloweenia tai lastenjuhlia ja naamiaisia varten voi tehdä helposti itsekin.

Erilaisia kasvomaalisettejä löytyy kaupoista etenkin halloweenin alla, mutta niitä voi tehdä helposti itsekin. Popsugar julkaisi helpon (ja halvan) ohjeen, miten teet kasvomaalisi itse.

DIY-kasvomaalia varten tarvitset maissitärkkelystä, kasvovoidetta, 1/4 teelusikallisen kasviöljyä ja luonnollisia elintarvikevärejä – voit myös kokeilla itse tehtyjä väriaineita. Tämän lisäksi tarvitset säilytysrasiat valmiille kasvomaalille ja pienen kulhon sekoitusta varten.

Näin valmistat kasvomaalin:

1. Aloita tekemällä pohja yhdistämällä saman verran maissitärkkelystä ja kasvovoidetta niin, että siitä muodostuu paksu seos. Lisää joukkoon 1/4 teelusikallista kasviöljyä, mikä Popsugarin mukaan auttaa estämään kasvomaalia paakkuuntumasta.

2. Lisää lusikallinen seosta pieneen purnukkaan ja lisää hieman väriainetta sekaan. Ole varovainen vaatteiden kanssa, jotta ne eivät tahriinnu ja elintarvikevärit voivat tahria ihoakin.

3. Lisää seoksia purnukoihin ja niihin erilaisia värejä, kunnes sinulla on haluamasi värit. Saadaksesi kiiltoa, voit lisätä hieman glitterluomiväriä kasvomaalin sekaan.

4. Levitä kasvomaalia meikkisienillä tai siveltimillä, jotta saat yksityiskohtaisempaa jälkeä. Jos haluat maalin leviävän hieman helpommin, lisää vähän vettä kasvomaalin sekaan. Kokeile kuitenkin ennen maalaamisen aloittamista pienelle alueelle, miten ihosi reagoi tekemääsi kasvomaaliin.

Ohje englanniksi kuvituksen kera täällä.

Lähde: Popsugar