Näin värjäät pääsiäismunasi luonnollisesti DIY-värein

Unohda vesivärit, keinotekoiset värit ynnä muut ja tee värit pääsiäismunien koristeluun itse.

Pääsiäismunien koristelu on monissa perheissä osa pääsiäisen perinteitä. Yksi yleisimpiä tapoja lienee vesivärien käyttö, mutta värejä pääsiäismunien koristelua varten voi tehdä myös itse – syötävistä.

Näillä ohjeilla voit tehdä värit keltaista, vaaleanpunaista, sinistä, oranssia ja harmaata väriä varten. Yleisohje eri värien tekoon on samanlainen harmaata väriä lukuun ottamatta:

Yhdistä ensin noin 9,5 desiä vettä ja kaksi ruokalusikallista väkiviinaetikkaa keskikokoisessa kattilassa. Kiehauta neste, lisää väriaineet, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Anna värin jäähtyä ja siivilöi se ennen kuin lisäät kananmunat.

Keltaista väriä varten: lisää kolme ruokalusikallista kurkumaa kiehuvaan veteen. Ole varovainen, koska kurkuma värjää ihoa – kannattaa siis käyttää kumihanskoja tätä väriä tehdessä.

Vaaleanpunaista väriä varten: lisää veteen noin 9,5 desiä pilkottuja punajuuria. Munat näyttävät alkuun enemmän ruskeilta kuin vaaleanpunaiselta, mutta kuivuessaan väri muuttuu.

Sinistä väriä varten: lisää 7 desiä pilkottua punakaalia. 30 minuuttia väriaineessa liotessa kananmunaan tarttuu vaaleampi sininen sävy, mutta jos haluat sävystä tummemman, anna kananmunien olla nesteessä yön yli jääkaapissa.

Oranssia väriä varten: lisää 9,5 desiä keltasipulin kuoria kattilaan. Kirkkaampaa oranssia varten anna munien olla värissä yön yli jääkaapissa.

Harmaan kohdalla ohjeet eroavat: Yhdistä 9,5 desiä sekä vettä että jäisiä mustikoita kulhossa. Anna seoksen tulla huoneenlämpöiseksi ja siivilöi. Pidä munat värissä yön yli jääkaapissa.

Katso värejä esittelevä kuva täältä. Täältä voit taas lukea 17 hauskaa pääsisäismunien koristeluvinkkiä.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.