Pääsiäinen on kohta täällä ja pääsiäismunat odottavat koristelua.

Kaipaatko vinkkejä ja ideoita pääsiäismunien koristelua varten? Haluatko tehdä tänä vuonna jotakin erityisempää ja yllättää sukulaiset tai vieraat hauskoilla kotitekoisilla koristeilla?

Reader’s Digest koosti 17 hauskaa tee-se-itse koristeluvinkkiä pääsiäismunille.

1. Maalaa liitutaulumaalilla

Käytä liitutaulumaalia pääsiäismunien maalaamiseen ja piirrä maalin kuivuttua kuvioinnit liidulla. Voit myös pestä kuvioinnit välissä ja kuvioida munat aina uudestaan liidulla.

2. Koristele leikkitatuoinneilla

Liimaa pääsiäismunien päälle lasten vesiliukoisia tatuointeja.

3. Askartele pääsiäismunasta lintu

Maalaa pääsiäismuna, anna kuivua ja aseta se kyljelleen. Leikkaa sille värikkäästä kartongista siipi ja keltaisesta kartongista nokka. Liimaa kiinni. Piirrä tussilla silmä. Asettele valmis lintu makaamaan risuista tehtyyn pesään.

4. Maalaa vesiväreillä

Maalaa pääsiäismunat vesiväreillä liukuvasti. Anna kuivua.

5. Tee pääsiäismunasta nimikyltti

Upota pääsiäismuna väriin kyljelleen (3/4) , mutta jätä päällysosa valkoiseksi. Anna kuivua. Koristele valkoisen osan keskelle jokaisen vieraan nimi, esimerkiksi tarrakirjaimin, ja koristele valkoisen osan reunat kauniisti, vaikka pilkuin. Asettele pöytään nimikyltiksi.

6. Käytä koristelutarranauhaa

Käytä koristetarranauhaa – eli washitarraa tai masking-tarraa – munien koristelemiseksi.

7. Piirrä permanenttitussilla

Tee munista mustavalkoisia piirtämällä niihin kuvioita permanenttitussilla. Lisää muniin pilkkuja, palloja, tähtiä, viiruja, raitoja yms.

8. Koristele kukilla

Kiedo pääsiäismunien ympärille kauniita kukkia narulla.

9. Maalaa akryylimaalilla

Ole luova ja maalaa impressionistimaisia kuvioita akryylimaalin avulla.

10. Piirrä pääsiäismunista viiksekkäitä ukkoja

Piirrä mustalla tussilla pääsiäismunalle silmät, nenä, paksut viikset ja suu. Askartele munakupin ympärille paperista kaulukset ja rusetti. Aseta muna kuppiin.

11. Koristele tarroilla

Maalaa munat ja koristele kauniilla tarroilla, kuten kukkatarroilla.

12. Hyödynnä nauhaa

Maalaa pääsiäismuna kirkkaaksi ja anna kuivua. Kiedo sen ympärille tiukasti värikäs nauha. Leikkaa ylimääräinen osa nauhaa pois ja kiinnitä nauha munan ympärille liimatipalla.

13. Koristele glitterillä

Maalaa munan pohja ensin ja anna kuivua. Lisää sitten pääsiäismunaan kokonaan tai osittain – esimerkiksi pallomaisesti – paperiliimaa. Pyörittele pääsiäismunaa glitterissä liiman kohdalta. Anna kuivua.

14. Tee marmoripinta

Maalaa halutessasi pääsiäismunalle pohjaväri ja anna kuivua. Dippaa vanha hammasharja maaliin ja pyyhi ylimääräinen maali pois harjasta. Laita munan alle alusta roiskeita varten. Vie sormeasi pitkin hammasharjan harjaksia, niin että väri roiskuu pitkin pääsiäismunaa.

15. Tee pääsiäismunasta pupu

Piirrä pääsiäismunalle silmät ja viikset mustalla tussilla. Lisää viiksien väliin pyöreä, kiinteä pumpulipallo nenäksi. Askartele valkoisesta kartongista korvat ja liimaa ne kiinni pääsiäismunan päälle kunnolla. Voit myös tehdä pupun seuraksi porkkanan maalaamalla toisen munan oranssiksi ja liimaamalla sen päälle vihreää serpentiiniä.

16. Luo eläintarha

Tee esimerkiksi vihreä sammakko, ruskea apina, keltainen ankka ja pinkki possu. Aloita maalaamalla munat pohjaväreillä. Piirrä muille eläimille, paitsi sammakolle, mustalla tussilla silmät pääsiäismunan yläosaan. Leikkaa saman värisestä kartongista kuin millä teet munan pohjavärin eläimelle naama – ankalle nokka ja muille ympyrän mallinen. Leikkaa pohjavärin kanssa samanvärisestä kartongista korvat apinalle ja possulle. Vastaavasti leikkaa valkoisesta kartongista sammakolle silmät pääsiäismunan päälle ja piirrä tussilla niihin iirikset. Liimaa silmät ja korvat pääsiäismunien yläosaan. Piirrä mustalla tussilla possun ja ankan naamaan sieraimet, apinan naamaan nenä ja sammakon naamaan leuka. Liimaa naamat kiinni keskelle pääsiäismunaa.

17. Tee smiley-naamoja

Maalaa pääsiäismunat kokonaan keltaisiksi. Piirrä niille hauskoja smiley-naamoja mustalla tussilla – piirrä esimerkiksi silmät, kulmat ja hymyilevä tai naurava suu.

Lähde: Reader’s Digest