Facebookista luopuminen vähentää stressiä ja tekee onnellisemmaksi

Tutkimus on vahvistanut sen, minkä monet ovat jo itsekin huomanneet: Facebookin käytön lopettaminen on hyvästä hyvinvoinnille.

Facebookilla on suuri suosio ja miljoonat ihmiset kirjautuvat sisään päivittäin, mutta uutissyötteen selaaminen ja muiden käyttäjien julkaisujen näkeminen voi kuitenkin verottaa hyvinvointiasi. Kööpenhaminan yliopiston tutkimus puhuukin Facebookin käytön lopettamisen puolesta.

Tanskalainen tutkija Morten Tromholt rekrytoi 1 095 osallistujaa ja jakoi heidät kahteen ryhmään: ryhmään, joka lupasi olla käyttämättä Facebookia viikon ajan, ja kontrolliryhmään, joka käyttäisi Facebookia tavalliseen tapaan.

Good Housekeepingin mukaan vain 87 prosenttia facebookittomasta ryhmästä onnistuivat olemaan koko viikon erossa Facebookista, mutta he, jotka onnistuivat pitämään viikon tauon, kertoivat olevansa onnellisempia kuin kontrolliryhmään kuuluvat: viikon jälkeen 88 prosenttia taukoa pitäneistä kertoi tunteneensa olonsa onnelliseksi verrattuna 81 prosenttiin heistä, jotka edelleen käyttivät Facebookia.

Tutkimuksessa selvisi myös, että Facebookia käyttävät ovat 55 prosenttia todennäköisemmin stressaantuneita, neljä kymmenestä käyttäjästä on kateellinen muiden selvästä menestyksestä ja 39 prosenttia tuntee olonsa todennäköisemmin vähemmän onnelliseksi kuin ystävänsä.

Sitä vastoin facebookittomasti elänyt ryhmä kertoi omanneensa vähemmän vaikeuksia keskittymisen kanssa, tunsivat hukanneensa vähemmän omaa aikaansa ja 18 prosenttia todennäköisemmin tunsivat elävänsä hetkessä.

Tutkimus julkaistiin Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking -journalissa ja voit lukea siitä lisää täällä.

Voisitko sinä olla käyttämättä Facebookia tai vähentää sen käyttöä? Kommentoi alla!

Lähde: Good Housekeeping