Auta muita kiireenkin keskellä – se voi alentaa stressiä

Ajan antaminen muiden auttamiseen voi helpottaa kiireen keskellä.

Kun kiireen keskellä joku lähestyy ja pyytää apua, olisi helppo kuvitella sen vain lisäävän stressiä ajan ollessa valmiiksi kortilla. Tämä pieni tutkimus väittää kuitenkin muiden auttamisen toimivan päinvastoin.

Glamourin mukaan kiireiden laittaminen sivuun muita auttaakseen voi auttaa stressin negatiivisia vaikutuksia vastaan. Tutkimukseen osallistui 77 aikuista.

Yalen lääketieteellisen ja Kalifornian yliopiston tutkijat teettivät osallistujille kyselyitä kahden viikon aikana. Yhdessä kyselyssä osallistujat vastasivat kysymykseen kokemistaan stressaavista tapahtumista liittyen muun muassa rahaan, työhön ja ihmissuhteisiin.

Toisessa kyselyssä osallistujia pyydettiin kertomaan kaikista tavoista, miten ovat auttaneet muita oven avaamisesta työkaverin auttamiseen. Kolmannessa kyselyssä vastaajat kertoivat, miten tunsivat jokaisena päivänä.

Glamourin mukaan kyselyiden avulla selvisi, että niinä päivinä, kun osallistujat auttoivat muita enemmän, heidän emotionaalinen ja henkinen hyvinvointinsa ei alentunut ja stressitasot nousivat vain hieman.

Sen sijaan niinä päivinä, kun he eivät juuri auttaneet muita, he kertoivat vähemmän positiivista tunteista ja korkeammista stressitasoista.

”Tulokset tuovat ilmi, että lyhyetkin hetket muita tukien tai auttaen voivat lieventää päivittäisen stressin negatiivisia emotionaalisia vaikutuksia”, tutkijat totesivat.

Tutkijoiden mukaan auttamisen positiiviset vaikutukset voivat johtua siitä, että muiden auttaminen saa ajatukset pois omista ongelmista ja voi jopa stimuloida biologisen vasteen alentamaan stressitasoja.

Oletko sinä huomannut muiden auttamisen vähentävän stressiä? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.