Kantapubissa käymisellä voi olla positiivinen vaikutus hyvinvointiisi.

Paikallinen pubi voi tehdä sinut onnellisemmaksi. Oxfordin yliopiston tutkimus on paljastanut, kuinka voi olla hyvästä olla kanta-asiakas pienessä, paikallisessa lähipubissa.

Tutkimuksen mukaan paikallisessa juomilla käyvät ovat merkittävästi onnellisempia ja heillä on enemmän ystäviä. Tämän lisäksi he ovat tyytyväisempiä elämäänsä ja todennäköisemmin välttyvät juomasta liikaa alkoholia.

Telegraphin mukaan Campaign for Real Ale (Camra) -järjestölle tehty tutkimus korostaa kasvotusten käydyn vuorovaikutuksen tärkeyttä. Tutkimus selvittikin, että ihmiset todennäköisemmin ovat syventyneet keskusteluihin pikkupubeissa kuin suuremmissa paikoissa ja sosiaaliset taidot parantuvat juoman jälkeen.

Tutkimuksen mukaan pubit osoittautuivat myös tärkeäksi paikaksi, jossa ihmiset voivat tavata ja solmia uusia ystävyyssuhteita.

Oxfordin yliopiston professori Robin Dunbarin mukaan ystävyyssuhteet ja yhteisöt ovat luultavasti kaksi tärkeimmistä asioista, jotka vaikuttavat ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

”Niiden solmiminen ja ylläpito täytyy tehdä kuitenkin kasvotusten. Digimaailma ei ole korvike”, Dunbar sanoi.

”Koska sosiaalinen elämä on yhä useammin enemmän netissä kuin kasvotusten, on entistä enemmän tarpeen, että on olemassa rentoja, helposti saavutettavissa olevia paikkoja, joissa voi tavata vanhoja ja uusia ystäviä”, hän jatkoi.

Tutkimus toteutettiin Oxfordshiressa.

Lähde: Telegraph