Apua laihtumiseen: Tällaista ravintosisältöä ravitsemusterapeutit suosittelevat illalliselle

Ravitsemusteraputit listasivat, minkä verran päivän viimeisestä ateriasta kannattaa saada niin hiilihydraatteja kuin proteiineja.

Ravintosisältöjen tutkiminen tulla hyvinkin tutuksi, jos tavoitteena on kilojen karistaminen. Aterioiden ravintosisällöt on hyvä ottaa huomioon, jotta niin rasvoja kuin hiilihydraatteja saa oikeassa suhteessa.

Popsugar jututti kahta ravitsemusterapeuttia, Stephanie Clarkea ja Willow Jaroshia, jotka kertoivat, miten illallisen ravintosisällön kannattaisi jakautua, jos tavoitteena on laihtuminen. Lue alta heidän neuvonsa.

Kalorit

Kalorimäärän tavoitteeksi on hyvä laittaa 450-550. Jos koetat laihtua, pysyttele lähempänä 450 kaloria. jos taas pyrit ylläpitämään nykyistä painoasi ja varsinkin kuntoilet, on 550 parempi tavoite.

Hiilihydraatit

Noin 45-55 prosenttia illallisen kaloreista pitäisi kuulua hiilihydraateille, mikä on noin 50-75 grammaa hiilihydraatteja. Iltaisin ei kannata arastella hiilihydraattien kanssa, sillä jos pitäydyt omassa päivän kalorimäärässä muuten päivän aikana, ei hiilihydraattien syöminen illallisella niin todennäköisesti vaikuta painoon. Itse asiassa hiilihydraatit illallisella voivat pitää loitolla illallisen jälkeisiä haluja napostella herkkuja.

Proteiinit

Illallisesta noin 25-35 grammaa pitäisi olla proteiineja. Se auttaa rakentamaan ja ylläpitämään lihaksia, ja koska kehosi tekee paljon uudelleenrakentamista iltaisin, on tärkeää, että illallisessa on tarpeeksi proteiinia. Se auttaa sinua myös tuntemaan olosi kylläiseksi, mikä myös auttaa välttämään napostelua illallisen jälkeen.

Rasvat

Noin 30-35 prosenttia illallisen kaloreista on ravitsemusterapeuttien mukaan rasvojen osuus – eli 15-25 grammaa. Suosi kertatyydyttymättömiä rasvoja, kuten oliiviöljyä, kookosöljyä, avokadoja, oliiveja sekä pähkinöitä ja siemeniä.

Kuidut

Jotta varmasti saat tarvittavat 25 grammaa kuitua päivän ajalta, tähtää siihen, että illallisesta saisit ainakin 8 grammaa. Paras lähde on paljon kuitua sisältävät hiilihydraatit, kuten täysjyvä, pavut, pieni määrä hedelmiä ja kuitua sisältäviä rasvoja, kuten avokadot, pähkinät ja siemenet.

Sokerit

Pyri siihen, että saisit illallisesta 7 grammaa sokeria tai vähemmän. Kun taas on kyse lisätystä sokerista, koeta pysyä alle 4 gramman.

Ajoitus

Jos syöt välipalan iltapäivällä esimerkiksi kello 15:30, olisi ideaali ajankohta illalliselle 2-3 tuntia tästä myöhemmin. Jos aikeenasi on kuntoilla töiden jälkeen, tankkaa välipalalla myöhemmin iltapäivällä, kuten 16:30. Sitten voit kuntoilla 17:30 tunnin ja syödä illallisen kello 19-19:30 aikaan. Älä murehdi siitä, että söisit liian myöhään – kunhan et ylitä päivittäistä suunniteltua kalorimäärää, ei ajankohdan pitäisi vaikuttaa painoosi.

Lähde: Popsugar


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.