Onko sinulla tapana koristella pääsiäismunia? Ethän kuitenkaan tee siinä tätä virhettä, joka voi pahimmillaan pilata koko tulevan pääsiäisesi.

Virhe, joka pääsiäismunien koristelussa tehdään, liittyy munien tyhjentämiseen. Jos sen tekee puhaltamalla munien sisällön pois munista ja huulet osuvat munaan, voi siitä siirtyä suuhun kaikenlaisia bakteereja. Kyseessä voi olla esimerkiksi salmonellaa aiheuttavat bakteerit. Niitä löytyy varsinkin kananmunan pinnasta, joten siihen ei kannata pistää suutaan kiinni.

Viime aikoina on uutisoitu siitä, kuinka Kinder-suklaamunista on löytynyt salmonellaa, mutta jos ei ole varovainen myös pääsiäismunia koristellessa voi saada salmonellan. Kukapa haluaisi viettää pääsiäistä WC:ssä potien mahakipua ja muita mahaoireita?

Kananmunan voi tyhjentää turvallisemmallakin tavalla. Keinoja löytyy varmasti monia, joissa suuta ei tarvitse pistää munan pinnalle. Puhaltamisen voi tehdä esimerkiksi pillin avulla. Kun sisällön on saanut turvallisesti ulos, on mukava aloittaa munien koristelu.

Lähde: Antenne Bayern