Näistä tavoista kannattaa päästä eroon.

Ruoalaitossa on helppo onnistua – ja helppo epäonnistua. Epäonnistumisilta voi koettaa välttyä paremmin, kun varoo alle listattuja, yleisiä kokkausmokia.

Vältä nämä kokkailumokat keittiössä:

1. Kokkaat ilman suunnitelmaa tai prosessia

Mieti koko ateriasi ja sen tekovaihteet läpi ennen kuin aloitat maksimoidaksesi tehokkuuden, suosittelee Good Housekeepingin testikeittiön Sherry Rujikarn. Jos et laita ajoissa uunia päälle tai keitä vettä ennen kuin aloitat kaiken muun, saatat hukata aikaasi tai huono ajoittaminen voi johtaa siihen, että osa ateriasta on valmis muita aiemmin ja ruoka ehtii kylmettyä tai sitten pöydälläsi lojuu jäinen kana, josta pitäisi saada ruoka tehtyä heti.

2. Käytät tylsyneitä veitsiä

Tylsyneen veitsen käyttö on turhauttavaa ja se voi myös johtaa helposti siihen, että aiheutat veistä käyttäessä itsellesi haavan. Teroita veitset kunnolla muutaman kerran vuodessa ja vedä niitä muutaman kerran teroitusvälineessä aina ennen jokaista käyttökertaa.

3. Vaihtelet liikaa aineksia

Tämä on iso moka leipomisen kanssa. Se on tiedettä, joten älä ala liian luovaksi. Kun vaihdat liikaa ainesosia, voi syötäväsi lopputulos olla täysin erilainen eikä se välttämättä maistu hyvälle. Jos huomaat haluavasi muuttaa paljon, valitse vain eri resepti, jossa on niitä aineksia, mitä haluaisit käyttää.

4. Et käytä tarpeeksi suolaa

Pastavesi tarvitsee suolaa, joten käytä sitä tarpeeksi. Vaikka lisäisit kuinka paljon tahansa suolaa kastikkeeseen, ilman suolaa keitetty pasta ei maistu miltään.

”Pasta imee vain noin 12 prosenttia lisätystä suolasta – teimme testin muutama vuosi sitten – joten älä arastele sen käytön kanssa”, neuvoo Good Housekeepingin testikeittiön johtaja Susan Westmoreland.

5. Et maista ruokaa kokkailun lomassa

”En tiedä yhtään kokkia, joka olisi niin taitava, että vain tarjoilisi ruoan ilman sen maistamista ja se olisi täydellistä”, Rujikarn sanoo.

Jopa ammattilaiset jatkuvasti maistavat ja maustavat ruokaansa.

6. Säilytät maitotuotteita väärin

Älä laita esimerkiksi maitoa tai jogurttia jääkaapin oveen. Se on jääkaapin lämmin alue ja siinä maitotuotteet pilaantuvat nopeiten. Sen sijaan säilytä niitä sisähyllyillä.

Lähde: Good Housekeeping

Kommentit

Kommenttia