Nämä syyt voivat saada sinutkin innostumaan tästä suositusta harrastuksesta.

Joogalla on pitkät perinteet ja sen suosio ihmisten keskuudessa on pysynyt vankkana vuodesta toiseen. Sekä kehoa että mieltä hyödyttävä jooga on monipuolinen tapa kuntoilla ja hoitaa hyvinvointiaan.

Myös tutkimukset puhuvat joogan harrastamisen puolesta ja alla onkin 10 syytä, miksi sinunkin kannattaisi aloittaa jooga.

1. Helpotusta stresssiin

Jos pinna on kireällä ja stressitasot huipussaan, suuntaa joogatunnille. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jooga voi vähentää stressiä ja laskea verenpaineta. Jooga voi jopa vähentää mielenterveysongelmien, kuten ahdistuksen, oireita.

2. Se on hyvää treeniä

Jooga on Huffington Postin mukaan yksi parhaista kuntoilumuodoista. Se on esimerkiksi terveellinen tapa laihduttaa – etenkin keski-ikäisille.

3. Se on mainio tapa tehdä voimaharjoittelua

Joogassa monet lihasryhmät ovat aktiivisena. Se onkin hyvä tapa tuoda kuntoiluun vaihtelua, kun painojen sijaan keskitytkin joogaharjoituksiin.

4. Se voi terävöittää mieltäsi

Kuntoilu on luonnollinen tapa terävöittää muistia. Erityisesti jooga auttaa tehostamaan aivotoimintaa ja parantamaan reaktioaikaa treenin jälkeen.

5. Lievitystä kipuihin

Niskakipu, polvikipu, selkäkipu… Hoksaat varmaan, miten tämä jatkuisi? Jooga on lääke tällaisiin vaivoihin. Huffington Postinmukaan se voi lievittää kroonista kipua.

6. Se voi auttaa nukkumisen suhteen

Kokeile joogaa, jos omaat vaikeuksia nukahtaa. Tutkimusten mukaan se voi auttaa unettomuutta potevia. Joogan rauhoittavien hyötyjen myötä ei ole epäilystäkään, etteikö mielesi rentoutuisi ja valmistautuisi lepoon.

7. Se voi olla avuksi migreenistä kärsiville

Vuonna 2007 julkaistu tutkimus selvitti, että jooga auttoi vähentämään migreenin toistuvuutta sekä voimakuutta.

8. Jooga voi saada ”sille tuulelle”

Jos haluat saada uutta eloa makuuhuoneen puolelle, voi jooga auttaa siinäkin. Tutkimusten mukaan jooga voi lisätä seksuaalista tyydytystä ja Huffington Postin mukaan tutkimukset myös osoittivat, että kummankin sukupuolen seksuaaliset suoritukset parantuvat, kun he harrastavat joogaa.

9. Tasapaino ja notkeus parantuvat

Säännöllinen jooga auttaa parantamaan tasapainoa ja lihasten notkeutta. Aloittelijoiden ei kannata murehtia: on tapoja muuttaa jooga-asentoja niin, että ne sopivat vähemmän notkeille harrastajille.

10. Se voi johtaa onnellisempaan mielentilaan

Kuka ei olisi iloisempi mieleltään, kun on ensin harrastanut rauhoittavaa, mutta haastavaa kuntoilua? Tutkimusten mukaan jooga voi tehostaa mielialaasti.

Lähde: Huffington Post