Eläintarhassa asustava kaksikko tulee toimeen niin hyvin, etteivät ne tunnu tiedostavan olevansa eri lajia.

Kumbali ja Kago ovat hieman erikoiset kaverukset, sillä ensin mainittu on gepardi ja jälkimmäinen koira. Metro Richmond Zoo -eläintarhassa Yhdysvaltain Virginiassa asustava suloinen parivaljakko ei kuitenkaan tunnu välittävän siitä, että ovat eri lajia.

Kumbali on syntynyt eläintarhassa ja kun se oli vain parin viikon ikäinen, eläintarhan työntekijät huomasivat, ettei sen paino noussut. Pentueen piskuisin siirrettiin pulloruokintaan aikeena myöhemmin palauttaa se takaisin perheensä pariin.

Tämä ei kuitenkaan onnistunut, sillä sen emo ei tuottanut tarpeeksi maitoa kaikkia pentujaan varten, joten henkilökunta päätti jatkaa Kumbalin kasvattamista käsin.

Vaikka Kumbali on kasvanut, ei sitä ole voitu vielä palauttaa takaisin perheensä luo, sillä emo voisi kokea sen uhkaksi. Niinpä se tarvitsi seuralaisen, ystävän.

Ja ystävän pieni gepardi saikin; Kago-koiranpentu adoptoitiin heinäkuun puolivälissä Kumbalin kaveriksi. Eläintarhan mukaan koiria on käytetty seuraeläiminä gepardeille yli 30 vuoden ajan.

Kumbali ja Kago esiteltiin hiljalleen toisilleen ja heistä tuli lopulta nopeasti ystävykset. Nyt he elävät yhdessä eläintarhassa ja mahdollisesti pysyvätkin yhdessä koko loppuelämänsä ellei eläintarhan väki toteaa paremmaksi vaihtoehdoksi, että Kumbali siirrettään myöhemmällä iällä veljensä seuraan.

Eläintarha on julkaissut videon, joka kuvaa kaverusten elämää ja samalla kerrotaan heidän tarinaansa. Voit katsoa videon suloisesta parivaljakosta jutun yltä.

Lähde: Metro Richmond Zoo