Yli puolet miehistä ajattelee naisten meikkaavan vain huijatakseen ulkonäkönsä suhteen

Yllättävää kyllä, moni nainen ajattelee myös samalla tavalla.

Suurin osa miehistä ajattelee, että naiset käyttävät meikkiä vain huijatakseen muut ajattelemaan, että näyttävät viehättävämmältä, selviää kyselytutkimuksesta. YouGovin teettämä tutkimus paljasti, että 63 prosenttia miehistä uskoo, että tämä on pääsyy siihen, miksi naiset meikkaavat.

Tällainen näkemys meikkaamisesta on kuitenkin melko yleinen, sillä yllättävää kyllä, 47 prosenttia naisista on myös sitä mieltä, että suurin syy meikkaamiselle on ihmisten huijaaminen. Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan tämä ajatusmaailma on harmillinen, sillä meikkaaminen ei ole tapa huijata eikä se ole petollista, vaan se on monelle tapa ilmaista itseään, kuten jotkut tekevät muodin avulla, tai tapa korostaa ja imarrella omien kasvojen piirteitä.

YouGovin teettämästä tutkimuksesta ilmeni myös, että 43 prosenttia ajattelee naisten käyttävän liian paljon meikkiä. Naisista sen sijaan 53 prosenttia on vahvasti samaa mieltä siitä, että media on kohdistanut heihin epärealistisia kauneusihanteita – naisia siis käytännössä tuomitaan ja arvostellaan huolimatta siitä, käyttävätkö he meikkiä vai eivät.

Metro nosti esiin kaksi oikeaa syytä, miksi naiset käyttävät meikkiä:

– koska he itse niin haluavat tehdä

– koska yhteiskunnasta tulee viesti, että meikittömät, luonnolliset kasvot eivät ole hyväksyttävät.

Tutkimuksessa otettiin esiin myös miesten parrat, joihin liittyen on esitetty väitteitä, että miehet kasvattaisivat parran peittämään esimerkiksi aknea tai leukaansa eli käyttäisivät sitä samoihin tarkoituksiin kuin naiset meikkiä. Naisista kuitenkin vain 34 prosenttia kertoi uskovansa, että miehet kasvattavat parran huijatakseen ulkonäkönsä suhteen.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Mitä mieltä olet tutkimustuloksista? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.