Tutkimuksen perusteella musiikin kuuntelu voi johtaa seksielämän aktiivisuuden parantumiseen.

Musiikilla voi olla suuri vaikutus tunteisiin ja mielialaan. Sonoksen ja Apple Music:in sponsoroiman ’Music Makes it Home’ -tutkimuksen mukaan musiikin kuuntelulla ilman kuulokkeita on myös positiivinen vaikutus seksielämään ja parisuhteeseen.

Tutkimusta varten 30 000 ihmistä ympäri maailman pyydettiin kuuntelemaan musiikkia kotonaan viikon ajan niin paljon kuin heitä vain huvitti. Osallistujien sykettä ja aktiviteetteja sekä sitä, missä osissa kotiaan he olivat, seurattiin teknologian avulla.

Tutkimuksessa ilmeni, että musiikin kuuntelu vaikutti seksielämään tehden siitä aktiivisemman. Tutkimuksen mukaan osallistujat harrastivat 67 prosenttia enemmän seksiä.

Tutkimuksen mukaan musiikin kuuntelu sai myös osallistujat enemmän tunteikkaalle ja hempeälle tuulelle, sillä 24 prosenttia osallistujista sanoi sanoneensa toiselle henkilölle ’Minä rakastan sinua’ vain kuulemansa kappaleen takia. Osallistujat myös sanoivat rakkaudentunnustuksia lähes 50 prosenttia enemmän, kun kuuntelivat musiikkia.

Tutkimuksen löydökset eivät jää vielä tähän. Sen mukaan 59 prosenttia osallistujista sanoi, että toisten ihmisten soittaessa rakastamiaan kappaleita, heistä tulee enemmän viehättäviä.

Tämän lisäksi etäisyys samassa taloudessa asuvien välillä laski 12 prosentilla sen viikon aikana, kun musiikkia kuunteli ääneen.

Tutkimuksen valossa kannattaa siis laittaa lempibiisit soimaan, niin sanotusti laittaa volat kaakkoon – oma asuinympäristö huomioon ottaen – ja katsoa, minkälainen vaikutus musiikin kuuntelulla on sinun kohdallasi.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Women’s Health