Vloggaajan videolla on tärkeä viesti, joka jokaisen olisi hyvä muistaa.

Vloggaaja Em Ford julkaisee My Pale Skin -kanavallaan YouTubessa erilaisia meikkitutoriaaleja, joilla hän opastaa muita tekemään erilaisia meikkejä peittämään aknen kasvoilta. Nyt hän on kuitenkin tehnyt erilaisen videon – videon, jolla on tärkeä viesti.

Kolme kuukautta sitten Ford alkoi julkaista sosiaalisessa mediassa kuvia itsestään ilman meikkiä ja videolle on poimittu hänen näihin kuviin saamiaan kommentteja.

Videon alussa Ford on ilman meikkiä ja hänen ympärilleen piirtyy ilkeitä kommentteja:

”En voi edes katsoa häntä.”

”Mikä ihme hänen kasvoillaan on vikana?”

”Hänen kasvonsa ovat niin rumat.”

”Oikeasti, onko hän koskaan pessyt kasvojaan?”

Tämän jälkeen videolla Ford meikkaa peittäen kasvoillaan olevat finnit ja kommenttien sävy muuttuu kehuvaksi – mutta vain hetkeksi. ”Näytät kauniilta”, ”Tuo huulipuna sopii sinulle” ja ”Olet niin upea” -kommentit vaihtuvatkin jälleen negatiivisiksi:

”Käytät ihan liikaa meikkiä.”

”Tämän pitäisi olla laitonta.”

”Tämä johtaa harhaan.”

”Olet niin ruma, sen takia käytät meikkiä.”

”Kuvittele herääväsi hänen vierestä aamulla.”

”Näytät ällöttävältä.”

Kommenttien jälkeen Ford alkaa poistaa meikkiään ja samalla hänen ympärilleen ilmestyy muiden aknen ja epävarmuuden kanssa kamppailevien kommentteja omista kokemuksistaan ja tuntemuksistaan. Ford päättää videonsa vahvaan viestiin:

”Olet kaunis. Älä anna kenenkään muun sanoa sinulle toisin – edes itsesi.”

”Halusin tehdä videon, joka näyttää kuinka sosiaalinen media voi asettaa sekä miehille että naisille epärealistisia odotuksia. Yksi monien kohtaama haaste nykypäivänä on se, että yhteisönä olemme niin tottuneet näkemään epäaitoja kuvia täydellisyydestä ja vertaamme itseämme epärealistisiin kauneusstandardeihin, että voi olla vaikea muistaa se tärkein asia – sinä OLET kaunis”, Ford kirjoittaa YouTubessa.