Vaseliinille löytyy monia käyttötapoja.

Vaseliini on monikäyttöinen ihmeaine, josta on paljon iloa myös kauneudenhoidossa. Siihen voi luottaa monissa aikaa ja rahaa säästävissä nikseissä.

Alle on listattu 10 tapaa käyttää vaseliinia hyödyksi kauneudenhoidossa.

Apua ripsiliiman poistoon

Älä revi tekoripsiäsi illan päätteeksi, koska silmien ympärillä oleva herkkä iho ei pidä siitä. Jos tekoripset tuntuvat olevan tiukassa, suttaa hieman vaseliinia ripsien linjaan vanupuikolla. Odota muutama minuutti ja sitten varovasti irrota ripset.

Apua korvakorujen laittamiseen

Jos et käytä korvakoruja säännöllisesti, voi niiden laittaminen olla yllättävänkin kivuliasta. Hiero korvannipukkojasi hieman vaseliinilla etukäteen, niin laitto voi olla helpompaa.

Helli haljenneita kantapäitä

Ennen nukkumaanmenoa voitele jalkasi vaseliinilla ja laita sukat jalkaan yön ajaksi.

Suojaa nenää flunssa- ja allergia-aikaan

Nuhaisena tai allergiaoireiden iskiessä nenä voi vuotaa ja nenäliinojen runsas käyttö voi saada nenän ihon lohkeilemaan. Sen estämiseksi voi sierainten ympärille taputella hieman vaseliinia, jotta iho saa kosteutta takaisin.

Kosteuta kasvojasi

Vaseliini ei tuki ihohuokosia, joten voit huoletta käyttää sitä kasvorasvana. Akneen taipuvaisten kannattaa kuitenkin varmistaa sen käyttö ihotautilääkäreiltään.

Suojaa ihoasi, kun värjäät hiuksesi

Laita hieman vaseliinia hiusrajaasi ennen värjäyksen aloittamista. Väri sotkee vaseliinin, ei ihoasi.

Apua auringossa palaneen ihon hoitoon

Laita vapaasti vaseliinia palaneelle iholle. Se auttaa pitämään kosteutta kuivuneessa ihossasi ja estämään käärmemäistä ihon kuoriutumista.

Tee-se-itse kuorinta huulille

Sekoita sokeriin kahdeksasosa teelusikallista vaseliinia ja saat helpon huulikuorinnan. Jos haluat tehdä kuorinnan koko kehollesi, käytä enemmän vaseliinia ja vaihda sokeri suolaan, koska suuremmat rakeet ovat tehokkaampia vartalon iholla.

Estä hiertymiä

Osalla reidet hankautuvat yhteen ja voivat aiheuttaa hiertymiä. Avuksi voit laittaa hieman vaseliinia alueelle, jotta reidet liukuvat toisiaan vasten hankautumisen sijaan.

Helpota kynsilakan avaamista

Kynsilakkapullojen avaaminen voi olla välillä työlästä. Voit helpottaa sitä sipaisemalla vaseliinia lakkapullon kierteisiin, jotta se avautuu seuraavalla kerralla helpommin.

Lähde: Popsugar