Päivittäiset huolet ja askareet aiheuttavat stressiä vanhemille monta kertaa päivässä.

Keskiverto vanhempi huomaa kokevansa stressiä kuusi kertaa päivässä lastensa takia, selviää BPme-sovelluksen teettämästä tutkimuksesta. Vanhemmat ajattelevat, että lapset ovat kaikista vaativimmillaan 5-vuotiaana.

Tutkimuksen mukaan lasten saaminen nukkumaan, viikottaisten ruokaostosten teko ja ateriointi ovat osa suurimpia stressiä aiheuttavia asioita vanhemmille. Lisäksi esimerkiksi kylpyaika, kotiläksyjen teko ja ruutuajan pitäminen minimissä ovat niitä päivittäisiä huolia, jotka stressaavat vanhempia, ja jo pelkkä auton tankkauksen maksaminen oli painajainen kolmannekselle pienten lasten vanhemmista.

The Independentin mukaan tutkimuksessa selvitettiin myös, minkälaisiin tuhmuuksiin lapset ryhtyvät, kun vanhempien silmä välttää. Näiden joukkoon lukeutui muun muassa herkkujen napsiminen salaa, meikkaaminen, housujen laittaminen päähänsä sekä piirtäminen paikkoihin, joihin ei pitäisi: osansa saivat seinät, matto, kaverit ja jopa koirat.

Neljännes lapsista oli syönyt suklaata ja suurin osa siitä oli päätynyt pitkin heidän kasvojaan suun sijaan, kun taas muut lapset olivat peittäneet itsensä maalilla, kun vanhemmat eivät huomanneet. Lapset löysivät myös tiensä epätavallisiin paikkoihin, kuten koiran petiin, astianpesukoneeseen tai pyykkikoriin.

The Indpendent kertoo, että tukimuksessa selvisi lasten aiheuttavan kaaosta ja stressiä eniten kotona (46%), mutta sama kaoottinen meininki jatkui kaupoissa (13%) ja ravintoloissa (10%). 82 prosenttia vanhemmista sanoi jälkikasvunsa olevan hieman tuhmia, kun vanhempien silmä vältti, mutta kaksi kolmasosaa koki hetkiä, jolloin lasten touhut olivat enemmänkin hauskoja kuin stressaavia.

Tutkimuksen mukaan perheen perustaminen oli vaikuttanut siihen, kuinka paljon aikaa menee yksinkertaisten askareiden tekemiseen aiempaan verrattuna. Kolme neljäsosaa vietti enemmän aikaa simppeleiden askareiden parissa kuin ennen.

Kotiovesta ulos pääseminen vei lapsien saamisen jälkeen 12 minuuttia enemmän joka kerta, kun taas lapset pidensivät kauppareissuja 14 minuutilla ja pukeutuminen aamulla vei 11 minuuttia lisää. Yheinen aamupala lisäsi 12 minuuttia ja lähikauppaan meno pidentyi 11 minuutilla.

Kaiken tämän myötä vanhemmat kokivat, että lähes 40 minuuttia päivästä meni ahdistumiseen sen takia, että lapset hulinoivat ja vanhemmat käyttivät kahdeksan päivää kuukaudesta tuntien, että he kaipaisivat pienen tauon tai hieman ”minä-aikaa”.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia