Nämä asiat kertovat, onko aika heittää juoksukengät menemään ja ostaa uudet tilalle.

Lenkille lähtemisessä ja juoksuharrastuksessa on paljon hyviä puolia: se on esimerkiksi hyvästä kropan lisäksi myös aivoille, auttaa laihtumaan, voi pidentää elinikää sekä parantaa muistia ja se voi jopa pelastaa tunnemyrskyltä.

Jotta lenkkeilystä on mahdollisimman paljon iloa, on syytä huolehtia siitä, että liikut hyvillä varusteilla. Siksi juoksukenkien kunnosta kannattaa huolehtia ja muistaa vaihtaa ne tarvittaessa uusiin.

Milloin sitten aika on ajanut juoksukenkiesi ohi ja olisi syytä suunnata ostoksille? Alle on listattu avuksi viisi merkkiä, jotka paljastavat sinun tarvitsevan uudet juoksukengät.

1. Juokseminen sattuu. Kipeät polvet, lantio ja jalat voivat tarkoittaa, että kenkäsi eivät enää anna sitä tukea, jota tarvitset lenkin aikana – etenkin jos kivut ilmestyvät yllättäen.

2. Pohjat ovat kuluneet. Kenkien pohjissa oleva kumi kuluu aivan kuin autojen renkaissakin. Kun pohjat kuluvat, todennäköisyys liukastua kasvaa, koska pitoa ei enää ole.

3. Ne eivät läpäiset vääntötestiä. Kokeile tätä: pidä kenkien kärkeä kädessäsi ja väännä niitä vastakkaisiin suuntiin. Väännettäessä pitäisi tuntua vastustusta, mutta jos kengät vääntyvät helposti tai jopa ilman vastustusta, on parempi idea hankkia uudet.

4. Ne ovat yleisesti ällöttäät. Pahalta haisevat tai näyttävät kengät eivät juuri innosta lähtemään lenkille. Jos kenkien laittaminen jalkaan jo ennen lenkkiä saa sinut irvistelemään kenkien kunnon takia, hanki suosiolla uudet.

5. Olet juossut niillä satoja kilometrejä. Yleisesti kengät pitäisi vaihtaa uusiin noin 500-800 kilometrin välein. Jos kuitenkin havaitset esimerkiksi tässä listauksessa mainittuja seikkoja jo 80 kilometriä kengillä juostuasi, älä kiduta jalkojasi satoihin kilometreihin, sillä se on vain arvio.

Lähde: Pure Wow