Jos tunnet käyväsi läpi tunteiden vuoristorataa, voi pieni juoksulenkki auttaa.

Liikunta vaikuttaa mielialaan ja tutkimus onkin selvittänyt, että lenkille lähteminen voi auttaa niinä päivinä, kun käyt läpi tunteiden vuoristorataa tai tunnet olevasi tunnemyrskyssä, kertoo Women’s Health.

Cognition and Emotion -journalissa julkaistua tutkimusta varten 40 miestä ja 40 naista sattumanvaraisesti ohjeistettiin joko juoksemaan kohtuullista vauhtia 30 minuuttia tai käyttämään sama aika venyttelyyn.

Osallistujat täyttivät ennen ja jälkeen jokaisen aktiviteetin nettikyselyn omaa mielialaansa arvioidakseen. Women’s Healthin mukaan osallistujille näytettiin myös klippejä todella surullisesta The Champ -elokuvasta ja sen jälkeen Kun Harry tapasi Sallyn -elokuvasta.

Women’s Healthin mukaan juoksulenkin tai venyttelyn jälkeen osallistujat eivät kertoneet eroavaisuuksia surullisuuden tai onnellisuuden tasoissa. Sen sijaan katsottuaan klippejä elokuvista, juoksijat pystyivät paremmin toipumaan surullisesta elokuvasta verrattuna venyttelijöihin.

Women’s Healthin mukaan tämä viittaisi siihen, että juoksijat pystyvät paremmin pääsemään yli emotionaalisista vaikeuksista – kuten siitä alakuloisesta olosta sen jälkeen, kun olet katsonut nyyhkytarinan televisiosta.

Tutkijoiden mukaan tekemällä jotain venyttelyä ankarampaa voi antaa tehostusta yleiselle henkiselle suorituskyvylle ja näin mahdollistaa paremman kontrollin omien tunteiden suhteen.

Tutkimuksella on kuitenkin muutamia rajoitteita. Women’s Healthin mukaan kaikki osallistujat olivat alun perin kohtuullisen aktiivisia eikä kukaan kärsinyt kliinisestä masennuksesta.

Tämän lisäksi tutkimus keskittyi vain yhteen lyhyeen ja tiettyyn liikunnan muotoon, joten esimerkiksi ei ole tiedossa, vaikuttaisiko suuremman intensiteetin tai pidemmän matkan juokseminen samalla tavalla.

Women’s Healthin mukaan kuitenkin tutkimustulos kannattaa pitää mielessä seuraavan kerran, kun lempisarjasi saa sinut surulliseksi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health