Vältä näitä 5 ruokaa, jos haluat välttää masennuksen – listalla muutama yllätys

Monella meistä on tapana syödä lohturuokaa, kun mieli on maassa. Suklaalevy, litra jäätelöä suoraan purkista ja muut makeat herkut kuuluvat lähes jokaisen valikoimaan, kun olo on kurja ja kaipaa piristystä. Onko joskus käynyt kuitenkin niin, että ruoka tekisi jotain aivan muuta kuin piristäisi? Osa ruoista nimittäin sisältää ainesosia, jotka aiheuttavat tai pahentavat jo olemassa olevaa masennusta. Tutustu listaan ja mieti, ovatko nämä ruokia, joita voisitkin tulevaisuudessa mieluummin välttää?

 1. Sokeri
  Sokerin välttäminen kokonaan on vaikeaa ja käykin melkein kokopäivätyöstä. Kannattaa kuitenkin tehdä parhaansa ja välttää sokeripitoisia ruokia, sillä säännöllinen sokeristen herkkujen syöminen voi masennuksen lisäksi aiheuttaa myös diabetesta ja dementiaa.

 2. Makeutusaineet
  Vielä sokeriakin pahempia ovat kuitenkin makeutusaineet, sillä niillä on terveyteesi vielä huonompia vaikutuksia. Jotkin niistä voivat jopa estää tärkeän serotoniinin tuotannon aivoissamme. Tämä välittäjäaine on äärimmäisen tärkeä, jos haluamme pitää mielialamme hyvänä. Makeutusaineet kuten aspartaami voivat aiheuttaa masennuksen lisäksi myös unettomuutta ja kroonista päänsärkyä. Jos sinun täytyy saada jotain makeaa, valitse siis mieluummin sokeri.

 3. Alkoholi
  Vaikka alkoholi yleensä juhliin ja hauskanpitoon, sen vaikutus keskushermostoon saattaa kuitenkin aiheuttaa masennusta, sillä alkoholi vaikuttaa keskushermostoon voimistamalla negatiivisia tunteitamme. Jos sinusta tuntuu, että alkoholin vaikutus on pikemminkin masentava kuin piristävä, kannattaa kenties pienentää annoksia ja juoda harvemmin.

 4. Kofeiini
  Kofeiini voi saada aikaan unettomuutta, sillä unen saaminen vaikeutuu ja unesta säpsähtelee hereille helpommin. Huono unen laatu vaikuttaa väistämättä siihen, miten voit. Väsyneenä tunnet helpommin masennusta, kuin kunnolla levänneenä. Jätä siis kahvi ja energiajuomat kauppaan, jos sinusta tuntuu, että et nuku tarpeeksi hyvin.

 5. Prosessoitu ruoka
  Prosessoidut hiilihydraatit eivät ole ystäviäsi, jos sinulla on taipumusta masennukseen. Valkoinen leipä, murot, pasta ja muut hiilaripitoiset herkut kannattaakin jättää suosiolla pois ruokavaliosta, sillä niiden jälkeen voit tuntea olosi ärsyyntyneeksi, väsyneeksi ja jopa masentuneeksi.

Jaa nämä apua antavat neuvot myös ystävällesi!

Lähde: Celebs Pulse


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.