Pikainen pesu töissä ei riitä puhdistamaan mukia kunnolla.

Työpöydälläsi oleva juomamuki voi olla kunnon pesun tarpeessa, jos sinulla on tapana vain pikaisesti pesaista se työpaikan taukotilassa. Arizonan yliopiston maa-, vesi- ja ympöristötieteen laitoksen tutkimuksen mukaan töissä käytetyt mukit ovat todella likaisia.

Ympäristömikrobiologian professori Charles Gerban mukaan bakteeripesäkkeet kansoittavat työpaikan kahvimukeja ja muita uudelleen käytettäviä kuppeja. Gerba kertoi, että 20 prosenttissa työpaikan mukeista on ulostebakteereja ja 90 prosenttia on muiden ällöttävien bakteerien peitossa.

Mukin peseminen työpaikalla ei juuri auta, koska työpaikan keittiössä olevat pesusienet voivat todennäköisesti olla myös bakteerien peitossa eikä mukisi puhdistu yhtä hyvin kuin se puhdistuisi astianpesukoneessa. Gerban mukaan jos peset mukisi tällaisella sienellä, voivat bakteerit elää mukissasi kolme päivää.

Paras tapa suojella itseäsi tympeiltä mukipöpöiltä on varmistaa, että käytät sellaista mukia tai matkamukia, jossa on vain vähän osia, jotta niissä ei ole vaikeita pestäviä kohtia. Muki kannattaisi myös ottaa päivittäin töistä mukaan kotiin kunnolla pestäväksi.

Lähde: Metro