Tutkimuksen mukaan mielialaa voi parantaa kävelemällä energisemmin.

Hyvällä tuulella oleminen voi näkyä tavassasi kävellä; askel voi olla pirteä, hypähtelevä. Tämä toimii myös päinvastoin, sillä tutkimuksen mukaan kävelemällä tarkoituksella energisemmin ja pirteästi voit saada mielialaasi paremmaksi.

Tutkijat näyttivät tutkimukseen osallistujille aluksi listan negatiivisista ja positiivisista sanoista, kuten pelokas ja ahdistunut tai aurinkoinen ja nätti. Tämän jälkeen osallistujien piti kävellä juoksumatolla samalla katsoen mittaria, joka liikkui vasemmalle tai oikealle.

Scientific Americanin mukaan osallistujat eivät kuitenkaan tienneet, että jos heidän asentonsa viesti alakuloisuudesta (esimerkiksi hartiat lysyssä), mittari liikkui vasemalle ja jos kävely oli pirteämpää (esimerkiksi kävelijä heilutti käsiään), mittari liikkui oikealle.

Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään, joista toista pyydettiin kävelemään niin, että mittari liikkui oikealle ja toista puolta niin, että mittari liikkui vasemmalle. Kumpikin ryhmä oppi nopeasti, minkälaiset muutokset saivat mittarin liikkumaan haluttuun suuntaan.

Tämän kaiken jälkeen osallistujien piti kirjoittaa mahdollisimman monta sanaa listalta, jonka olivat ennen juoksumatolle menoa nähneet. Scientific Americanin mukaan alakuloisesti kävelleet muistivat enemmän negatiivisia sanoja, kun taas he, joita pyydettiin kävelemään pirteämmin muistivat paremmin positiivisia sanoja.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että masentuneet ja alakuloiset muistavat paremmin negatiivisia sanoja ja onnellisemmat muistavat mielialaa vastaavia sanoja. Tutkimus väittääkin, että tapa kävellä vaikuttaa mielialaan ja mielialaa voi muuttaa muuttamalla kävelytapaa.

Lähde: Scientific American