Treenit kannattaa jakaa sekä ulko- että sisätiloissa tehdyiksi treeneiksi.

Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka kuntoilevat ulkona edes jonkin aikaa, ovat aktiivisempia kuin he, jotka kuntoilevat aina sisätiloissa. Tutkijat analysoivat yli 11 600 ihmisen kuntoilutottumuksia, minkä pohjalta tehty tutkimus julkaistiin Journal of Physical Activity & Health -lehdessä.

Analyysistä selvisi, että he, jotka sisällyttivät jonkin verran ulkokuntoilua tapoihinsa, kuntoilivat tuplasti enemmän kuin he, jotka treenasivat vain sisällä. Women’s Healthin mukaan tämä vaikutti kääntyvän paremmaksi mielenterveydeksi.

Sekä sisä- että ulkokuntoilu suojasi naisia jännitykseltä, stressiltä ja huonolta emotionaaliselta terveydeltä. Erityisesti naiset, jotka kävivät välillä kuntoilemassa ulkona pelkän sisätreenin sijaan, kertoivat 28 prosenttia epätodennäköisemmin huonosta emotionaalisesta tilasta, kuten masennuksesta, kuin he, jotka treenasivat vain sisällä.

Tutkijat eivät ole varmoja, miksi ulkoilmatreeni tehostaa aivoja, mutta Women’s Healthin mukaan he spekuloivat, että luonto aktivoi parasympaattista hermostoa, joka auttaa rentoutumaan, ja valolle altistuminen tehostaa D-vitamiinen tasoja, joka on kytköksissä mielialaan.

Toinen teoria on, että ulkona vietetty aika palauttaa suunnatun huomiosi, eli mentaalisen varaston, jota tarvitaan häiriötekijöiden kitkemiseksi stressaavien tehtävien aikana, joten olosi on virkistyneempi ulkoilmatreenin jälkeen.

Lähde: Women’s Health

Kommentit

Kommenttia