Esimerkiksi naisten itsevarmuus parani, kun he noudattivat seitsemästä kohdasta koostuvaa rituaalia päivittäin.

Monilla voi olla erilaisia rituaaleja, joilla voi tehdä omaa oloa hyväksi. Tällaisen hetken ottaminen keskittyäkseen vain itseensä voi auttaa myös rakkauselämääsi.

Kosmetiikka-alan yritys Revlon pyysi antropologi Timothy de Waal Malefytia Fordhamin yliopistosta tekemään tutkimuksen siitä, minkälaisia positiivisia vaikutuksia rituaaleilla voi olla naisiin.

”Rituaali eroaa tavoista ja tottumuksista. Rituaali tuo sinut tähän hetkeen”, Malefyt sanoi.

Malefytin tutkimuksesta selvisi, että nopeiden, helppojen asioiden lisäämisellä valmistautumisrutiineihin on suuri vaikutus. Antropologi rekrytoi noin 700 18-49-vuotiasta yhdysvaltalaisnaista, joille lähetettiin tarvikkeita (muun muassa meikkejä, suklaata ja peili) sekä ohjeet seurata kerran päivässä ainakin neljän päivän ajan alla olevaa rituaalia.

Tässä tulevat rituaalin ohjeet:

1. Katso itseäsi peilistä.

2. Käytä lempihajuvettäsi.

3. Tee silmämeikki.

4. Syö hieman suklaata.

5. Laita uutta huulipunaa tai -kiiltoa.

6. Vedä syvään henkeä.

7. Hymyile itsellesi.

Naisten seurattua yllä olevaa seitsemän kohdan rituaalia päivittäin, 89 prosenttia kertoi tunteneensa olonsa itsevarmemmaksi ja viehättävämmäksi ja 78 prosenttia sanoi ympärillään olevien ihmisten heijastaneen takaisin heidän hyvää mielialaansa ja energiaansa. Tämän lisäksi 56 prosenttia huomasi ihmisten flirttailevan heille enemmän kuin yleensä.

Parisuhteessa olevista naisista 65 prosenttia kertoi saaneensa enemmän kehuja kumppaniltaan kuin yleensä ja 60 prosenttia sanoi kumppanin olleen enemmän hellä. Sinkkunaisista 69 prosenttia koki uuden rituaalin tehneen heistä avoimempia rakkaudelle ja 77 prosenttia tunsi olevansa enemmän sosiaalisempi ja ulospäin suuntautuneempi.

Luultavasti itse jo kuulut naisiin, jotka meikkaavat ennen kotoa poistumista, mutta rituaalin kaksi viimeistä kohtaa ovat sellaisia, joita harva tekee. Kokeile siis ottaa ne osaksi omaakin rituaaliasi ja katso, huomaatko niiden vaikutuksen elämässäsi.

Lähde: Glamour