Tutkijat löysivät yhteyden transrasvojen syönnin ja negatiivisten ihmisten väliltä.

Tutkimuksen mukaan syömäsi ruoat voivat vaikuttaa tunteisiisi – etenkin, jos syötävä pursuaa transrasvoja, joita on esimerkiksi donitseissa, margariinissa ja ranskalaisissa. Tutkimus julkaistiin Journal of Health Psychologyssa.

Tutkimusta varten lähes 5 000 ihmistä täytti joukon itsearviointeja, joiden avulla selvitettiin, kuinka usein he syövät erilaisia ruokia, tunnistettiin negatiiviset ihmiset sekä selvitettiin, kuinka hyvin he osaavat tunnistaa, selventää ja säädellä omia tunteitaan.

Tämän jälkeen tutkijat näppäilivät Cosmopolitanin mukaan hieman numeroita nähdäkseen, oliko eniten transrasvaa syövillä osallistujilla muita ongelmia terveytensä lisäksi.

Tuloksista selvisi, että eniten transrasvaa syövät olivat todennäköisemmin negatiivisia ihmisiä eikä heillä ollut minkäänlaista kosketusta tunteisiinsa. Cosmopolitanin mukaan he myös todennäköisemmin kuntoilevat epäsäännöllisesti ja heillä on korkeampi painoindeksi (mikä ennakoi liikalihavuutta ja sen mukana tulevia terveysongelmia).

Tutkimus osoitti kuitenkin vain yhteyden eikä se todista, että transrasvat saavat olosi surkeaksi ja laiskaksi tai niiden välttely toimisi terapiana tunneongelmien ratkaisuksi. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun transrasvasta on löytynyt negatiivisia vaikutuksia: aiempi tutkimus selvitti, että enemmän transrasvaa syövät ovat todennäköisemmin aggressiivisia ja masentuneita.

Lähde: Cosmopolitan