Tutkimuksen mukaan mehu voi auttaa nukkumaan jopa yli tunnin pidemmät unet.

Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa ja lampaiden laskeminen ei auta, kannattaa kokeilla kirsikkamehun juomista. Tutkimuksen mukaan se voi auttaa nukkumaan pidempään, kertoo The Independent.

Louisianan osavaltionyliopiston tutkimuksessa kirsikkamehua annettiin unettomuudesta kärsiville. American Journal of Therapeutics -julkaisussa ilmestynyt tutkimus paljasti, että mehun juominen pidensi nukuttua aikaa keskimäärin yhdellä tunnilla ja 24 minuutilla joka yö.

The Independentin mukaan tutkijat saivat selville, että kirsikkamehussa on yhdisteitä, jotka estävät heikkoihin uniin johtavien kemikaalien tuotantoa aivoissa. Mehun juominen myös laski unenpuutteeseen yhdistetyn kynureniinin tasoja veressä.

Tutkimusta varten osallistujille annettiin kysely, jossa heiltä kysyttiin heidän unitottumuksistaan. Tämän jälkeen heidät sattumanvaraisesti määrättiin juomaan joko iso lasillinen kirsikkamehua tai plaseboa, jota he joivat kahdesti päivässä, heti herättyään ja juuri ennen unille menoa.

Kahden viikon jälkeen kirsikkamehua juoneet vaihtoivat plasebojuomaan ja päinvastoin. Sitten osallistujat saivat vastattavakseen saman kyselyn, jotta tutkijat pystyivät tarkkailemaan, miten juomat olivat vaikuttaneet heidän unirytmeihinsä.

The Independentin mukaan tutkijat tulivat siihen tulokseen, että kirsikkamehua juoneilla unen aika kasvoi 84 minuutilla ja heidän yleinen unen tehokkuus kasvoi Pittsburgh Sleep Quality Indexillä.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: The Independent

Kommentit

Kommenttia