Jos olet ollut siinä uskomuksessa, että mitä enemmän seksiä, sitä onnellisempi olet, olet saanut väärää tietoa – ainakin mikäli uutta tutkimusta on uskominen.

Carnegie Mellon -yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, että aktiivisempi seksielämä ei tee onnellisemmaksi. Tämä johtuu Wiredin mukaan siitä, että lisääntynyt aktiivisuus makuuhuoneen puolella johtaa laskuun halussa harrastaa seksiä ja näin ollen vähentäen nautintoa.

Tutkimusta varten 128 tervettä 35-65-vuotiasta, jotka olivat naimisissa vastakkaista sukupuolta olevan kanssa, määrättiin satunnaisesti toiseen kahdesta ryhmästä. Ensimmäisessä ryhmässä olleet eivät saaneet ohjeita seksin tiheyden suhteen, kun taas toisen ryhmän osallistujia pyydettiin tuplaamaan viikottainen seksin määränsä.

Wiredin mukaan jokaiselta parilta kysyttiin päivittäin kysymyksiä kokeilun ajan heidän terveydestään, onnellisuudestaan ja seksin nautinnollisuudesta. He, joita oli ohjeistettu harrastamaan enemmän seksiä, kokivat pienen, mutta havaittavan laskun onnellisuudessaan sekä seksuaalisessa halussa ja seksuaalisessa nautinnossa.

Tutkijat kuitenkin tulivat siihen tulokseen, ettei se välttämättä johdu lisääntyneestä seksin määrästä, vaan siitä, että osallistujia pyydettiin harrastamaan sitä enemmän sen sijaan, että he olisivat itse oma-alotteisesti lisänneet sitä.

”Ehkä parit muuttivat tarinaa, jota sanoivat itselleen syyksi seksin harrastamiselle vapaaehtoisesti halutusta aktiviteetista sellaiseksi, joka oli osa tutkimusta. Jos tekisimme tutkimuksen uudelleen, ja siihen olisi varaa, voisimme rohkaista osallistujia tekemään aloitteen tiheämpään seksiin tavoilla, joka saa heidän sille tuulelle sen sijaan, että heitä ohjeistettaisiin tekemään niin”, tutkimuksen pääkirjoittaja George Loewenstein kommentoi.

Loppujen lopuksi tutkijat uskovat, ettei aktiivisempi seksielämää tee ihmisistä onnellisempia, vaan se aktiivisesti laskee heidän onnellisuuttaan, jos heidät pakotetaan lisäämään seksin määrää sen sijaan, että h tekisivät päätöksen itse.

”Sen sijaan, että keskittyisivät lisäämään seksin määrää samalle tasolle, jonka kokivat suhteen alussa, parit saattaisivat haluta työstää sellaisen ympäristön luomista, joka sytyttää heidän himonsa ja saa harrastamansa seksin vielä hauskemmaksi”, yksi tutkimuksen suunnittelijoista, Tamar Krishnamurti sanoi.

Wiredin mukaan tarinan opetus onkin, että kaikessa on kyse laadusta määrän sijaan.

Lähde: Wired


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia