Kumppanin löytäminen ei tarkoita sitä, ettei koskaan enää tuntisi oloaan yksinäiseksi.

Onnellisessakin parisuhteessa on mahdollista tuntea olonsa yksinäiseksi. Avioliittoneuvoja ja parisuhdevalmentaja Jessica Smallin mukaan tätä tapahtuu, koska ihmisiltä menee ohi mahdollisuuksia muodostaa yhteys toiseen ihmiseen, kertoo Bustle.

”Ihmiset usein tuntevat yksinäisyyttä parisuhteissaan, koska yhteys kumppaniin on katkennut ja heiltä menee ohi mahdollisuuksia tarkoituksellisiin intiimiin hetkiin, olipa se sitten hetken kymmenen sekuntia kestävä halaus tai suudelma aamulla tai treffi-ilta kerran viikossa”, Small sanoi.

Alta voit lukea erilaisista syistä, miksi koet olosi yksinäiseksi parisuhteessasi sekä neuvoja, miten tilannetta voi korjata.

Et puhu kumppanisi kanssa suhteen kommunikaatiosta

Mikä on onnistuneen parisuhteen salaisuus? Kommunikaatio. Mutta miten usein arvioit kumppanisi kanssa sitä, miten kommunikoitte keskenään?

”Jos tunnet olevasi yksinäinen suhteessasi, teidän täytyy metakommunikoida”, naisten hyvinvointiin ja parisuhteisiin erikoistunut lisensoitu psykologi Justine Grosso totesi Bustlelle.

On tärkeä keskustella kumppanin kanssa mahdollisesta kommunikaation vähyydestä tai puutteesta, miltä sinusta tuntuu, tunteeko kumppanisi samoin ja mitä molemmat tarvitsevat, jotta tuntisitte olevan paremmin yhteydessä toisiinne. Grosso suosittelee puhumaan tästä silloin, kun et tunne oloasi yksinäiseksi, jotta et anna sellaista kuvaa kuin olisit hyökkäämässä kumppaniasi vastaan.

Laitat hauskuuden etusijalle yhteyden sijaan

Bustlen mukaan on hyvästä yrittää pitää suhde raikkaana kokeilemalla uusia asioita. Lisensoitu avioliitto- ja perheterapeutti Amy McManus kuitenkin muistuttaa huolehtimaan siitä, ettei halukkuus pitää suhde hauskana työnnä syrjään emotionaalista yhteyttä. Jos teillä on paljon hauskoja muistoja yhdessä, koittakaa ottaa hetkiä, jolloin istutte vain sängyssä, juttelette ja olette haavoittuvaisia.

”Aloita avautumalla joistakin niistä asioista, jotka huolettavat sinua elämäsi tai itsesi suhteen”, McManus vinkkasi.

”Tämä lopulta johtaa parempaan tuntemukseen yhteydestä kumppaniisi; hän oppii tuntemaan sinut paljon paremmin ja myös itse todennäköisesti alkaa avautua”, hän lisäsi.

Et huolehdi itsestäsi

Jos tunnet olosi yksinäiseksi parisuhteessasi, on Bustlen mukaan tärkeä myös tehdä tilannekatsaus itsesi kanssa. Small totesi, että yksinäisyytesi ei välttämättä liity vain parisuhteeseesi, vaan sen sijaan se voi kertoa tarpeesta huolehtia itsestäsi.

”Pohdi, onko sinulla masennusoireita”, Small huomautti.

Jos mietit aiempia parisuhteitasi ja huomaat, että olon tunteminen yksinäiseksi parisuhteessa on yleistä sinulle, voi olla hyvä keskustella aiheesta terapeutin kanssa.

Pidät salaisuuksia tai välttelet tiettyä aihetta

Jos salaat jotain kumppaniltasi tai välttelet tietty aihetta, saattaa se saada sinut hieman etääntymään.

”Jotkut saattavat tuntea olon yksinäiseksi, koska ovat menettäneet yhteyden tietyn aihepiirin suhteen (kuten raha-asioista puhuminen), mikä voi johtaa muidenkin aiheiden välttelyyn”, lisensoitu kliininen psykologi Ellen Ross kertoi Bustlelle.

Jos sinun täytyy puhua epämukavasta aiheesta, voi olla vaikea tietää, mistä lähteä liikkeelle. Ross suosittelee aloittamaan sillä, että sanot ajatuksesi ääneen, esimerkiksi: ’Olen huomannut, ettei kumpikaan meistä halua puhua raha-asioistamme. Pitäisikö meidän sinun mielestäsi kokeilla?’ Ja sitten ota aikaa, että todella puhutte aiheesta.

”Jos et ole luottavainen suhteessasi, jotta voisit tehdä näin, saattaa olla aika miettiä, haluatko olla suhteessasi ”, Ross huomautti.

Bustlen mukaan jos tunnet olosi yksinäiseksi suhteessasi, tärkeintä on työstää emotionaalista yhteyttä sinun ja kumppanisi välillä. Joskus huomaat, että olet väärässä parisuhteessa, mutta toisinaan kommunikaation parantaminen voi olla ratkaisu.

Lähde: Bustle