Tietynlaisten ruokien syöminen raskauden lopulla voi tehostaa vauvan älykkyyttä – mukana kananmunat ja pekoni

Odottavan äidin ruokavalioon kuuluvilla syötävillä voi vaikuttaa vauvan älykkyyteen.

Jos kananmunat ja pekoni maistuvat, kannattaa niitä syödä myös raskauden aikana. Tutkimuksen mukaan vauvasta voi tulla älykkäämpi, kun odottava äiti syö raskauden viimeisen kolmen kuukauden aikana kananmunia ja pekonia, kertoo Metro.

Tämä tehostava vaikutus johtuu siitä, että niissä on koliinia, ravintoainetta, jota moni nainen ei saa tarpeeksi. Metron mukaan kytkös suuremman koliinitason ja korkeamman älykkyysosamäärän välillä on aiemmin todettu hiirissä ja vasta todistettu pätevän myös ihmisiin.

Cornellin yliopiston tutkimuksessa tutkijat jakoivat 26 naista noudattivat täysin samaa ruokavaliota sillä erotuksella, että puolet naisista sai 480 mg koliinia päivässä, eli hieman yli suositellun määrän, ja toinen osa 930 mg koliinia päivässä.

Tutkimukseen osallistuneiden naisten vauvojen tiedonkäsittelyn nopeutta ja visuospatiaalista muistia testattiin neljän, seitsemän, kymmenen ja 13 kuukauden iässä. Metron mukaan tutkijat mittasivat kuinka kauan vauvoilta kesti katsoa kohti tietokoneen näytön reunalla olevaa kuvaa nähdäkseen miten kauan vauvoilla kesti motorisen reaktion tuottaminen.

Cornellin yliopiston mukaan tämän testin on osoitettu korreloivan älykkyyttä lapsuudessa. Metron mukaan tutkijat saivat selville, että mitä korkeamman määrän koliinia äiti oli nauttinut raskauden aikana, sitä korkeampi älykkyys vauvalla oli.

Jos kananmunien ja pekonin syöminen ei kuitenkaan maistu, saa koliinia myös kalasta, siipikarjasta, palkokasveista, ristikukkaisista vihanneksista, kuten parsakaali ja kukkakaali, ja pähkinöistä. Tutkijat myös huomauttivat, että jos eläinperäistä syötävää on rajoitettu ruokavaliosta, voi koliinilisän ottaminen olla tarpeen.

Tutkimus julkaistiin Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biologyssa ja voit lukea siitä lisää täällä.

Lähde: Metro, Cornellin yliopisto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.